Juniper Networks vernieuwt Contrail Networking Platform

11-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Juniper Networks vernieuwt Contrail Networking Platform

Het Contrail Networking-platform - CN2 en Contrail 22.1 - van Juniper Networks is vernieuwd. Contail is een geautomatiseerde en schaalbare cloud-native netwerkoplossing, terwijl CN2 is ontwikkeld om applicaties in zowel Kubernetes als OpenStack veilig te verbinden.

Juniper's eerste lancering van Contrail in 2013 richtte zich op het oplossen van het moeilijke probleem van software-defined networking op schaal voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en network functions virtualization (NFV), waarbij OpenStack fungeerde als de orchestrator. Nu de serviceproviderindustrie verschuift in de richting van de adoptie van containers en microservices voor meer flexibiliteit, wendbaarheid en openheid, is Contrail volledig herbouwd zodat het Kubernetes-native is en een extensie van Kubernetes zelf.

Operationele consistentie

Met een Kubernetes-native platform biedt CN2 serviceproviders een hybride-cloudmodel, met operationele consistentie tussen publieke en private clouds. Dit leidt tot meer flexibiliteit in de cloud en minder complexiteit tegen lagere kosten.

In een blogpost geeft Juniper Networks meer informatie over haar vernieuwde aanbod.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud