Western Digital introduceert nieuwe HDD's voor cloud hyperscalers

10-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Western Digital introduceert nieuwe HDD's voor cloud hyperscalers

Western Digital introduceert 22 TB en 26 TB SMR HDD's aan voorgeselecteerde hyperscale-cloudklanten. Het Amerikaanse bedrijf stelt met de introductie van de harde schijven te innoveren op het gebied van oppervlaktedichtheid en tegelijkertijd de TCO voor gebruikerste verlagen. Western Digital gebruikt nieuwe OptiNAND-technologie, energie-ondersteunde PMR (ePMR), triple stage actuator (TSA), HelioSeal en nu UltraSMR-technologieën. Momenteel wordt er gewerkt aan de introductie van 30+ TB HDD's met ePMR.

Western Digital gebruikt de OptiNAND-technologie om de nieuwe ePMR-schijven hogere niveaus te geven op de gebieden van capaciteit, prestaties en gegevensbescherming. De 22 TB CMR HDD bevat OptiNAND om een volgens het bedrijf 'ongeëvenaarde' oppervlaktedichtheid te leveren op een 2,2 TB per platter HelioSeal-platform met tien schijven.

Optimaliseren stacks

Door OptiNAND te combineren met proprietary firmware die hardwareverbeteringen op HDD-systeemniveau gebruikt, introduceert Western Digital's UltraSMR-technologie grote blokcodering samen met een geavanceerd foutcorrectie-algoritme dat het aantal tracks per inch (TPI) verhoogt om een hogere capaciteit mogelijk te maken. Het resultaat is de 26 TB Ultrastar DC HC670 UltraSMR HDD die 2,6 TB per platter levert. Dit betekent 18 procent meer capaciteit voor cloudklanten om hun stacks te optimaliseren. Cloudserviceproviders voegen steeds vaker SMR toe aan hun datacenter-roadmaps en de capaciteit van 26 TB is een mijlpaal die deze adoptie zal versnellen.

De HDD's bieden verder een Write Cache Data Safety-functie, die het inschakelen van schrijfcache (WCE) combineert met de gegevensbescherming van het uitschakelen van schrijfcache (WCD). Dit biedt extra gegevensbescherming en gegevensbehoud in geval van nooduitschakeling (EPO).

OptiNAND geeft de schijven volgens Western Digital een duidelijk prestatieverbetering, ook in WCD-modus, vooral zichtbaar bij willekeurig schrijven met bulkoverdrachten. Bij gebruikelijke HDD-applicatie overdrachten van 256 KB of meer, verbeteren IOPS en doorvoer met meer dan 40 procent in vergelijking met niet-OptiNAND-schijven, met een piekverbetering van meer dan 80 procent bij een overdracht van 1 MB. Bekijk hier de technische briefing voor meer details.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud