Witold Kepinski - 07 mei 2022

Datadog koopt Hdiv Security

Datadog koopt Hdiv Security image

Datadog, het monitoring- en beveiligingsplatform voor cloudapplicaties, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Hdiv Security, een toonaangevende leverancier van software voor het testen van beveiliging. De toevoeging van de mogelijkheden van Hdiv Security aan Datadog's Cloud Security Platform zal een uitgebreidere benadering van applicatiebeveiliging mogelijk maken.

Het product van Hdiv Security bewaakt het gedrag van applicaties om tijdens runtime zeer nauwkeurige detectie van zowel bekende als onbekende (zero-day) kwetsbaarheden te bieden. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de risico's van het draaien van applicaties beoordelen, volgen en bewaken. Ontwikkelaars kunnen kwetsbaarheden markeren waar en wanneer ze er het meest toe doen, zodat kritieke kwetsbaarheden snel worden opgespoord en verholpen.

"De combinatie van beveiliging en observeerbaarheid biedt Datadog-klanten unieke inzichten in gevoelige services die kwetsbaar zijn of worden aangevallen", zegt Pierre Betouin, VP Product, Cloud Security Platform bij Datadog. "Het toevoegen van de mogelijkheden van Hdiv Security aan Datadog's Cloud Security Platform zal de zichtbaarheid van de beveiliging over de gehele levenscyclus van de software verdiepen, zodat onze klanten veiligere en veerkrachtigere applicaties kunnen ontwikkelen."

"Onze focus bij Hdiv Security heeft altijd gelegen op het detecteren van kwetsbaarheden in de beveiliging en het beschermen van software, ongeacht waar deze wordt ingezet", zegt Roberto Velasco, oprichter en CEO van Hdiv Security. “Datadog is de perfecte partner om deze missie voort te zetten om continu en nauwkeurig kwetsbaarheden in applicaties te detecteren.”

De transactie is onderworpen aan bepaalde gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van de vereiste wettelijke goedkeuringen, en zal naar verwachting voor het einde van het derde kwartaal van 2022 worden afgerond