Verizon, Extreme Networks bieden podia en stadions betere connectiviteit en netwerkanalyse

06-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Verizon, Extreme Networks bieden podia en stadions betere connectiviteit en netwerkanalyse

Extreme Networks, aanbieder van cloudgebaseerde netwerken, gaat een strategische samenwerking aan met Verizon Business. Zij gaan grote podia en stadions in Azië-Pacific en Europa gezamenlijke oplossingen bieden voor connectiviteit en netwerkanalyse. De samenwerking is onderdeel van de lancering van Verizon's International Stadium and Venue Practice.

Met de combinatie van Verizon Private 5G en de wifi en wifi-analytics van Extreme, kunnen grote podia en stadions hun bezoekers en fans volgens beide technologie-aanbieders een sterk verbeterde ervaring op de locaties bieden. Eventlocaties krijgen ook toegang tot netwerkinzichten voor het maken van betere operationele en zakelijke beslissingen. De strategische samenwerking van Verizon en Extreme bouwt voort op eerdere gezamenlijke implementaties bij onder andere de NHL, NASCAR en de NFL in de VS.

Verizon is onlangs nog geselecteerd als implementatiepartner voor de connectiviteit in het Old Trafford Stadium van Manchester United. De te gebruiken oplossingen van Extreme zijn getest en geverifieerd in de laboratoria van Verizon, en voldoen aan de functionaliteit, beveiliging en prestaties die Verizon zijn klanten zegt te beloven.

Relatie geformaliseerd

"We hebben gezamenlijk Verizon 5G en Extreme wifi-oplossingen al succesvol ingezet in enkele van 's werelds grootste en meest prestigieuze locaties in de VS", stelt Scott Lawrence, Group Vice President, Verizon Business Europe. "We hebben onze relatie daarom geformaliseerd in een officieel strategisch partnerschap waarmee we onze expertise, innovatie en impact op hetzelfde niveau leveren in alle grote locaties in Europa en Azië-Pacific.”

Extreme wifi en Verizon 5G bieden samen geavanceerde en ononderbroken connectiviteit met hoge snelheid, lage latency en hoge capaciteit, voegt Norman Rice, Chief Operating Officer van Extreme Networks toe. "Hierdoor zijn allerlei diensten mogelijk, van mobiele ticketing, contactloos betalen en legale sportweddenschappen tot een geweldige beleving zoals met AR/VR in stadions. Als belangrijke partner in de nieuwe Global Venue Pratice van Verizon verwachten we nog lang gezamenlijk succesvol te zijn in het ontwikkelen van nieuwe manieren waarmee iedereen een betere beleving in stadions krijgt.”

Terug naar nieuws overzicht