Martijn Kregting - 06 mei 2022

Rapport GTDC gaat in op groeiende betrokkenheid tech-distri's bij duurzaamheid

Rapport GTDC gaat in op groeiende betrokkenheid tech-distri's bij duurzaamheid image

Het Global Technology Distribution Council (GTDC) heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin de groeiende rol van distributie in milieuduurzaamheidsprogramma's wordt onderzocht. Volgens de GTDC, een consortium van technologiedistributeurs, vormen milieu en duurzaamheid een steeds groter aandachtspunt voor de IT-sector.

Het rapport, 'IT Industry Embraces Environmental Sustainability', kijkt naar de drijfveren van wereldwijde initiatieven evenals naar nieuwe oplossingen en servicemogelijkheden die voor de gehele IT-community beschikbaar zijn. De studie brengt de manieren naar voren waarop distributeurs de wereldwijde inspanningen ondersteunen - zoals het minimaliseren van de uitstoot van broeikasgassen en afval bij verpakking en verzending tot het omarmen van de overgang naar groene energiebronnen.

Distributeurs betrokken bij duurzaamheid

"Milieu en duurzaamheid is een belangrijk en groeiend aandachtspunt voor de IT-sector", stelt GTDC-CEO Frank Vitagliano in een toelichting. "Distributeurs zijn betrokken en tonen leiderschap op dit gebied en blijven, met veel (reeds bestaande) initiatieven, hun doelen en rapportagemogelijkheden verbeteren."

Enkele van de initiatieven die in het onderzoek naar voren komen, zijn:

  • Beoordeling van het huidige milieu-impact van bedrijven om een baseline vast te stellen.
  • Het ontwikkelen van plannen voor duurzaamheid die toepaspaar zijn voor verschillende landen met verschillende regelgevingen, normen en culturele normen.
  • Het voldoen aan compliance- en boekhoudkundige rapportagevereisten voor meerdere partijen (zoals regelgevers, investeerders, werknemers, klanten).
  • Bepalen hoe distributeurs en verkopers gezamenlijk het milieu beïnvloeden.

Het rapport brengt ook potentiële verkoop- en servicemogelijkheden met toonaangevende opinieleiders in de sector in kaart. Van het leveren van 'groene' opties aan economisch achtergestelde gemeenschappen tot het bieden van geavanceerde renovatie- en levenscyclusbeheerprogramma's, illustreert de studie hoe de technische industrie het voortouw kan nemen en kan profiteren van deze initiatieven.

Over GTDC

Het Global Technology Distribution Council is het brancheconsortium dat een groot aantal internationaal actieve technische distributeurs vertegenwoordigt. GTDC-leden zorgen voor naar schatting 150 miljard dollar aan jaarlijkse wereldwijde verkoop van producten, diensten en oplossingen via verschillende zakelijke kanalen.