xSuite Group heeft een nieuwe SAP ILM-add-on ontwikkeld

05-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

xSuite Group heeft een nieuwe SAP ILM-add-on ontwikkeld

De xSuite Group heeft een nieuwe SAP ILM-add-on ontwikkeld voor haar elektronische archief. De oplossing is in maart door SAP gecertificeerd voor het gebruik van de SAP WebDAV storage-interface. De achtergrond: Veel van de grote klanten van SAP die xSuite-oplossingen gebruiken, gebruiken de SAP ILM, die automatisch persoonlijke gegevens in SAP vergrendelt en verwijdert, om naleving van de AVG te garanderen. Nu hebben ze de SAP-gecertificeerde archiefoplossing "xSuite Archive Prism WebDAV for SAP ILM" in gebruik.

AVG-compliance bij gegevensverwerking werkte al met het archief van xSuite. Het archief bevatte alle benodigde functies, waaronder de belangrijke mogelijkheid om bewaartermijnen te definiëren en documenten te vergrendelen, waardoor ze fraudebestendig zijn ("wettelijke bewaarplicht"). Vooral grotere SAP-klanten vertrouwen nu echter op SAP ILM. "Informatielevenscyclusbeheer" betekent een holistische kijk op gegevens en documenten gedurende hun hele levenscyclus. Het kan worden gebruikt voor het beheren en implementeren van nalevingsvereisten die niet alleen voortvloeien uit de Europese AVG, maar ook uit andere internationale richtlijnen, allemaal vanuit een centrale hub. Hiervoor wordt certificering van de ILM-interface van het aangesloten archief aanbevolen. De xSuite Group heeft deze stap nu gezet.

SAP ILM kan ook worden gebruikt voor het regelmatig en automatisch verwijderen van documenten en gegevens die niet meer nodig zijn als bijvoorbeeld de bewaartermijn is verstreken. Dit voorkomt onnodige accumulatie van data die niet meer nodig is en maakt projecten als S/4HANA-migratie veel eenvoudiger te implementeren

Terug naar nieuws overzicht