IBM Lanceert i Modernization Engine for Lifecycle Integration

05-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Lanceert i Modernization Engine for Lifecycle Integration

IBM Lanceert i Modernization Engine for Lifecycle Integration (Merlin). Dit is een set tools die worden uitgevoerd in OpenShift-containers die softwareontwikkelaars begeleiden en assisteren bij de modernisering van IBM i-applicaties, waardoor ze de waarde van een hybride cloud, multi-platform DevOps-implementatie kunnen realiseren.

Merlin bestaat uit Merlin Platform en Merlin Tools, die allemaal als containerapplicaties op OpenShift Container Platform draaien.

Merlin Platform biedt een gecentraliseerde plek om verschillende componenten te beheren, waaronder de levenscyclus van Merlin Tools, IBM i virtual machine-provisioning, REST API-beheer, Merlin-gebruikers- en -autoriteitsbeheer, referentiebeheer, enzovoort.

Merlin Tools biedt IDE- en CI/CD-applicaties om een gemoderniseerde DevOps-ervaring voor IBM i-klanten mogelijk te maken. Ze werken ook samen met Merlin Platform als geïntegreerde oplossing.

Merlin wordt vrijgegeven als IBM-gecertificeerde containers. Dit biedt best practices, beveiliging, enterprise-grade enzovoort als standaard containertoepassing van IBM. Merlin draait op IBM Power en x86-architectuur op locatie of in de cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud