Visma boekt meer omzet en brutowinst

03-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Visma boekt meer omzet en brutowinst

Visma heeft de resultaten van het eerste kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De omzet is met 18% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar naar 579 miljoen euro. De brutowinst steeg met bijna 70 procent naar 43 miljoen euro.

De SaaS-omzet is met 27% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en vormt daarmee een belangrijke motor van de inkomstengroei.

1.260 000 klanten werken met software van Visma en het aantal SaaS klantencontracten groeide met 20% op jaarbasis. 81% van de omzet komt uit cloudsoftware en aanverwante diensten. Maandelijks worden in Europa ruim 18,1 miljoen facturen en 10,3 miljoen loonstroken verwerkt met software van Visma.

Prestaties van de focusgebieden
Visma's vier primaire geografische focusgebieden kenden in het eerste kwartaal allemaal een gezonde groei in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Visma Benelux groeide met 18%; Visma Nordics met 19%; Visma Custom Solutions met 13%; en Visma's geografische uitbreidingsgebieden in Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika groeiden met 59%.

15 nieuwe bedrijven treden toe tot de Visma familie

Vijftien bedrijven sloten zich in het eerste kwartaal bij Visma aan, met een gecombineerde jaaromzet van € 35 miljoen (pro forma). In Nederland zijn Rompslomp, Appical, Lyanthe en Reliforce toegetreden tot de Visma familie in het eerste kwartaal van 2022.

Terug naar nieuws overzicht