SIG benoemt Pien Oosterman tot CEO

Pien Oosterman, per 1 mei 2022 CEO van de Software Improvement Group (SIG).

03-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

SIG benoemt Pien Oosterman tot CEO

Software Improvement Group (SIG) heeft Pien Oosterman benoemd tot Chief Executive Officer met ingang van 1 mei 2022. Als CEO zal Oosterman toezicht houden op alle bedrijfsactiviteiten en haar leiderschapservaring inbrengen om de groeidoelstellingen van het bedrijf te stimuleren en de missie 'Getting software right for a healthier digital world' te ondersteunen.

SIG is actief in meer dan 90 landen en heeft als doel om wereldwijd leidend te worden in op feiten gebaseerde en onafhankelijke analyses voor Software Assurance. Na een groei van 50 procent in 2021, markeert de komst van Oosterman volgens SIG een van de organisatorische veranderingen die de onderneming heeft doorgevoerd om aan te sluiten bij haar ambitieuze groeidoelstellingen voor de toekomst. Oosterman was CEO van Levi9 waar ze duurzame lange termijn klantrelaties heeft opgebouwd die hebben geleid tot een consistente omzetgroei op jaarbasis.

"We zijn allemaal erg blij met de komst van Pien bij SIG", stelt Luc Brandts, de huidige CEO van Software Improvement Group. "Niet alleen vanuit zakelijk oogpunt in deze tijd van groei en het uitbreiden van ons aanbod, maar vooral vanwege de leiderschapswaarden die zij met zich meebrengt. Haar inzicht in onze missie en onze kansen op lange termijn, in combinatie met haar ervaring en energieke persoonlijkheid, maakt haar een natuurlijke fit voor de cultuur en het team van ons bedrijf."

Nieuwe rol Luc Brandts

Ook per 1 mei heeft Wouter Knigge - momenteel Chief Operations Officer - de verantwoordelijkheden van Luc Brandts overgenomen als Chief Technology Officer van SIG. Luc Brandts zal nu als Group CEO de groei van het bedrijf op strategisch niveau invullen, zich richten op overnames en samenwerken met belangrijke klanten en M&A-partners.

Eén van de verantwoordelijkheden van Knigge zal zijn om het CTO-kantoor te voeden en te versterken in het ontwikkelen van een steeds sterkere Sigrid-roadmap om aan te sluiten bij de behoeften van haar gebruikers. Sigrid - SIG's Software-with-a-Service assurance platform - meet en controleert de bouwkwaliteit van bedrijfssoftware, inclusief architectuur, onderhoudbaarheid, veiligheid en productiviteit.

 

Terug naar nieuws overzicht