Helin ontvangt investering van Capital Mills

08-05-2022
Deel dit artikel:

Helin ontvangt investering van Capital Mills

Helin haalt financiering in de vorm van revenue-based financing op bij Capital Mills om haar groei en innovatie te versnellen. Hierdoor kan Helin haar naamsbekendheid vergroten, verkoopcapaciteit uitbreiden en geavanceerde beveiligingsfuncties ontwikkelen.

Door gedurende wereldwijde klanten zoals Maersk en Total Energies te voorzien van deskundige oplossingen voor operaties op afstand, heeft Helin veel ervaring opgedaan in edge computing. Het bedrijf gebruikte dit om zijn veelzijdige edge-analyse platform Polaris te ontwikkelen en om te zetten in een Software-as-a-Service (SaaS) scale-up. Polaris stelt industriële klanten in staat om de operationele efficiëntie van bijvoorbeeld schepen, kranen en zonneparken te verbeteren door de implementatie van lokale kunstmatige intelligentie eenvoudig, snel en veelzijdig te maken. "Deze investering stelt ons in staat om onze groei-initiatieven van beheerde industriële datadiensten te verbeteren en ons Polaris-platform in haar veelzijdigheid uit te breiden", licht Bram Masselink, Managing Director Helin, toe.

Edge-computing naar hoger niveau tillen

Een van de grootste uitdagingen in de industrie is het toekomstbestendig maken van bestaande kapitaalintensieve activa zoals mobiele kranen, schepen of zelfs energienetwerken. Er is doorgaans weinig of geen toegang tot operationele gegevens, laat staan de kans om realtime analyses op een veilige manier te implementeren. Polaris is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar krachtige en schaalbare edge-berekening en monitoring. Het integreert lokale kunstmatige intelligentie met een centraal beheerde data- en applicatie-infrastructuur. Polaris maakt dit eenvoudig, bespaart overheadkosten en beperkt de behoefte aan gespecialiseerde expertise.

Helin is van plan het extra kapitaal te gebruiken om de verkoop en innovatie te versnellen. Er zal veel aandacht zijn voor het standaardiseren van de onboarding-procedure, waardoor het voor Helin gemakkelijker wordt om managed services bovenop Polaris te leveren. Klanten kiezen steeds vaker voor deze data-intensieve industriële diensten die makkelijk zijn te integreren - het verlaagt de startkosten voor nieuwe klanten en verhoogt tegelijkertijd de kans op terugkerende inkomsten voor Helin.

Beveiliging

Op technologisch gebied gaat Helin verbeterde beveiligingsfuncties aan Polaris toevoegen. Industriële klanten zetten hun algoritmen en applicaties in met Polaris. Deze digitale IE moet veilig en beschermd zijn. Naast de public key infrastructure (PKI) die Helin heeft ontwikkeld en geïntegreerd, zullen er ook geavanceerdere cyber beveiligingsfuncties in Polaris worden opgenomen. Dit maakt Polaris het meest veilige edge computing-platform op de markt.

"Helin's diepgaande kennis en verstand van complexe processen en technologie samen met wereldwijd opererende klanten maakt haar een indrukwekkende organisatie. We zijn er daarom bij Capital Mills trots op dat wij in hun bedrijf hebben mogen investeren en wij kijken er naar uit om Helin te ondersteunen in de transformatie en versnelling van haar SaaS-aanbod", meldt René Delsing, Investeringsmanager bij Capital Mills.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie