Martijn Kregting - 02 mei 2022

Flow Your Money haalt 3,5 miljoen euro op bij internationale investeerders

Flow Your Money haalt 3,5 miljoen euro op bij internationale investeerders image

Flow Your Money (Flow) - een geldbeheerapp voor freelancers en particulieren - heeft tijdens een internationale financieringsronde geleid door Eleven Ventures 3,5 miljoen euro opgehaald. Andere deelnemers aan de Seed-ronde waren: RockSalt, de venture-tak van Saltpay, de NOM, Silverflow medeoprichter Robert Kraal (voormalig COO Adyen), Hristo Borisov (oprichter en CEO van Payhawk), Marnix van der Ploeg (Booking.com) en Arnoud Aalbersberg - eigenaar van Travel Health Group.

De investering stelt Flow naar eigen zeggen in staat om haar platform, dat het mogelijk maakt om inkomende en uitgaande geldstromen automatisch te beheren, op te schalen en de stap te zetten naar ‘self driving money’: slim, volledig autonoom geldbeheer. Na een geclaimde nummer-1 positie in Nederland wil Flow óók in Europa de grootste speler in deze groeimarkt worden.

Automatisch verdelen geldstromen

Flow Your Money werd in 2018 opgericht door Daan van Klinken, Niels Mulder en Danny Wilson. De fintech-onderneming lanceerde in 2020 een app die inkomende geldstromen automatisch verdeelt over budgetten, spaarrekeningen en beleggingen op basis van ‘triggers’ die gebruikers zelf instellen.

Zo is het mogelijk om met behulp van ‘slimme regels’ in één keer een geldsysteem in te stellen dat inkomsten automatisch budgetteert en prioriteert. Geldstromen komen zo direct in ‘potjes’ ofwel verschillende rekeningen terecht, zodat gebruikers beschikken over een overzicht van al hun inkomsten en uitgaven en altijd inzichtelijk is welk bedrag nog vrij te besteden is.

Doelgroepen: freelancers en particulieren

De geldbeheerapp is onder meer gericht op de groeiende groep freelancers, waarvan Nederland er nu ruim één miljoen telt. Naast onregelmatige inkomsten en de noodzaak om ieder jaar geld te reserveren om btw, verzekeringen en inkomstenbelasting te betalen, ontbreekt het deze ondernemers vaak aan tijd en overzicht om hun financiële toekomst goed te kunnen waarborgen.

Behalve freelancers kunnen ook particulieren baat bij een dergelijk geldsysteem. Voor hen stelt Flow bij te dragen aan het bereiken van financiële doelen, zoals pensioen, een droomhuis of het maken van een wereldreis zonder hiermee dagelijks bezig te zijn.

Flow heeft sinds 2020 een PSD2-vergunning die het mogelijk maakt financiële transacties in te zien en te initiëren. De Friese fintech was hiermee één van de eerste Open Banking-bedrijven die zowel een AIS- als PIS-licentie heeft gekregen van De Nederlandsche Bank, waarmee het mogelijk wordt alle Europese banken aan te sluiten. Behalve nieuwere Nederlandse banken, zoals bunq en Knab, zijn spelers als ING, Rabobank en ABN AMRO al gekoppeld aan Flow. Andere Nederlandse banken volgen volgens Flow en uiteindelijk is het de bedoeling dat de app voor alle relevante Europese banken beschikbaar komt. Behalve banken sluit Flow verschillende geldbestemmingen aan op haar platform, zoals beleggen, crypto en goede doelen.