HPE introduceert oplossing voor schaalbare machine learning modellen

02-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

HPE introduceert oplossing voor schaalbare machine learning modellen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) claimt ondernemingen te kunnen helpen om eenvoudig schaalbare machine learning modellen te bouwen en te trainen met het nieuwe HPE Machine Learning Development System. Het systeem, speciaal gebouwd voor AI-toepassingen, is volgens HPE een end-to-end oplossing die een machine learning softwareplatform, compute, accelerators en networking integreert om sneller, schaalbare, nauwkeurigere AI-modellen te ontwikkelen en te trainen.

Het HPE Machine Learning Development System bouwt voort op HPE’s strategische investering in de overname van Determined AI om zijn machine learning (ML) platform - het HPE Machine Learning Development Environment - te combineren met HPE's AI en high performance computing (HPC) aanbod. Onlangs kwam HPE nog met twee andere AI-gebaseerde oplossingen: één om kunstmatige intelligentie te versnellen en vereenvoudigen, en een systeem om machine learning op afstand te doen en die data privacyvriendelijk te kunnen overdragen.

Inzet ML-systeem

De IT-aanbieder kondigde ook aan dat Aleph Alpha, een Duitse AI-startup, het HPE Machine Learning Development System heeft ingezet om hun uitgebreide AI-systeem te trainen. Dit systeem omvat Natural Language Processing (NLP, spraakherkenning) en beeldherkenning.

De modellen combineren beeld- en tekstverwerking in vijf talen met bijna menselijk begrip van de context. Hierdoor worden volgens HPE grenzen verlegd van moderne AI voor allerlei taal- en beeld gebaseerde transformatieve usecases. Voorbeelden zijn het AI-assistentie voor het creëren van complexe teksten, betere samenvattingen, het zoeken naar zeer specifieke informatie in honderden documenten, en het benutten van gespecialiseerde kennis in een conversatiecontext.

"Ondernemingen willen AI en machine learning integreren om hun producten en diensten te differentiëren, maar worden vaak geconfronteerd met complexiteit bij het opzetten van de infrastructuur die nodig is om accurate schaalbare AI-modellen te bouwen en te trainen", stelt Justin Hotard, executive vice president en general manager, HPC and AI, bij HPE. "Het HPE Machine Learning Development System combineert onze bewezen end-to-end HPC-oplossingen voor deep learning met ons innovatieve machine learning softwareplatform in één systeem, om een efficiënte out-of-the-box oplossing te bieden om de time-to-value en uitkomsten met AI te versnellen."

Volwassen AI-infrastructuur

Een volwassen AI-infrastructuur is volgens IDC de belangrijkste en meest kostbare investering is die nodig is om de experiment- of prototypingfase te versnellen om AI-producten en -diensten te ontwikkelen. Veel ondernemingen beschikken hier volgens HPE nog niet over. De invoering van een AI-infrastructuur ter ondersteuning van de ontwikkeling en training van schaalbare modellen vereist namelijk een complex proces in meerdere stappen.

Het HPE Machine Learning Development System moet deze ondernemingen helpen om de hoge complexiteit die gepaard gaat met de adoptie van AI-infrastructuur te omzeilen met een combinatie van software, gespecialiseerde computing zoals accelerators, networking en diensten. Hierdoor kunnen ondernemingen onmiddellijk beginnen met het efficiënt bouwen en trainen van geoptimaliseerde, schaalbare machine learning-modellen.

Het systeem helpt ook de nauwkeurigheid van modellen sneller te verbeteren met state-of-the-art gedistribueerde training, geautomatiseerde hyperparameter optimalisatie en neurale architectuur zoeken, die essentieel zijn voor machine learning algoritmes.

Geïntegreerde oplossing

Het HPE Machine Learning Development System wordt aangeboden als één geïntegreerde oplossing die een vooraf geconfigureerde, volledig geïnstalleerde, schaalbare AI-infrastructuur biedt voor kant-en-klare modelontwikkeling en training. Als onderdeel van het aanbod zorgt HPE Pointnext Services voor onsite installatie en software setup, waardoor gebruikers direct machine learning modellen kunnen implementeren en trainen voor snellere en meer accurate inzichten uit hun data.

Het HPE Machine Learning Development System is nu wereldwijd beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht