Martijn Kregting - 29 april 2022

SDB Groep versterkt positie in kinderopvang via samenwerking met Quebble

SDB Groep gaat een strategische samenwerking aan Quebble. Zo wil SDB, leverancier van SaaS-software en -diensten, haar positie in de kinderopvangsector versterken. De samenwerking is tot stand gekomen met steun van software-investeerder Main Capital Partners.

De samenwerking van SDB Groep past bij de ambitie om de beste en meest gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden voor de Nederlandse sectoren zorg en kinderopvang, stelt CCO Vincent van Staalduinen.

Strategische samenwerking

In dit kader sloot de IT-aanbieder in 2021 al een strategische samenwerking met KindPlanner, om de software van de onderneming te bundelen met de SaaS-oplossingen van SDB voor HR, planning, salarisadministratie, e-learning en business intelligence.

De nu gesloten strategische samenwerking met Quebble moet de innovatiekracht en kennis over de kinderopvang verder versterken, verwachten SDB en Quebble. Deze onderneming levert een platform dat personeelsplanning, kindplanning en een ouderportaal combineert.

SDB Groep heeft zich ten doel gesteld om naast de zorgsector ook de kinderopvangsector te innoveren en efficiënter te maken. “Daar is diepe kennis over de kinderopvangsector voor nodig. Door de samenwerking met Quebble kunnen we met recht zeggen thought leader te zijn in deze markt”, aldus Vincent van Staalduinen.

Best of breed

SDB Groep ambieert naar eigen zeggen een best-of-breed en best-of-suite benadering: de beste gespecialiseerde softwareoplossingen, die naadloos op elkaar aansluiten. Geen versnippering van diensten of wisselen tussen losse programmaatjes, maar een tijd winnend eco-systeem. Dat moet zorg- en kinderopvangprofessionals administratief ontzorgen met gebruiksvriendelijke en innovatieve software, zodat zij meer tijd aan hun cliënten en kinderen kunnen besteden.