Team Liquid en Alienware willen esports-training professionaliseren

29-04-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Team Liquid en Alienware willen esports-training professionaliseren

Team Liquid en diens vaste partner Alienware introduceren een nieuw, wereldwijd trainingsprogramma: The Pro Lab. Dit initiatief is gericht op het kwantificeren en analyseren van de cognitieve vaardigheden die volgens beide partijen kenmerkend zijn voor succesvolle e-sporters en het transformeren van de professionele trainingservaring.

Tot nu toe was professionele esports-training gebaseerd op allerlei typen game-specifieke data en eenvoudige KPI's. Team Liquid en Alienware besloten daarop een aanpak te ontwikkelen die kwantificeerbare game-agnostische data gebruikt. Daarbij ligt de nadruk op cognitieve vaardigheden voor games, zoals anticiperende vaardigheden, divided attention, emotieregulatie, automatisme en meer.

Fundamenteel andere training

The Pro Lab is de eerste trainingsruimte die wordt ondersteund door e-sports-wetenschap. Hierbij verandert niet alleen de manier waarop deze atleten trainen fundamenteel, maar ook hoe ze hierin samenwerken met de sector.

Team Liquid en Alienware willen uiteindelijk hun bevindingen vrijgeven, zodat met de gegevens en inzichten nieuwe best practices in de hele branche kunnen worden toegepast. Ook zijn ze van plan om The Pro Lab beschikbaar te stellen voor het selecteren van studenten en academische instellingen voor extra onderzoek, zodat de trainingsprotocollen steeds worden verbeterd.

"Team Liquid heeft zich altijd ingezet om zijn spelers op de eerste plaats te zetten", licht Steve Arhancet toe, Co-CEO en mede-eigenaar van Team Liquid. “The Pro Lab, in samenwerking met Alienware, is het volgende stadium in die evolutie. Onze belangrijkste focus zal zijn om slimmer te werken door onze spelers de middelen te geven om zichzelf, hun gewoonten, hun sterke punten en verbeterpunten te leren kennen. Op die manier kunnen we blijven groeien en concurreren op het hoogste niveau.”

The Pro Lab is voorzien van apparatuur van Alienware en Dell Technologies, zoals:

  • De Alienware Aurora R13 en Alienware 34" curved QD-OLED-gaming monitors.
  • Een speciaal geconfigureerd Dell Precision 7920-workstation, dat grote hoeveelheden realtime rapporten in AI-applicaties verwerkt en 6 Alienware 25-gaming monitors tegelijk aanstuurt.
  • Een Dell PowerEdge R740xd2-server voor maximale uptime van data-intensieve workloads.

Waardevolle data analyseren

De performance-wetenschappers en analisten van Team Liquid gebruiken deze systemen om de NeuroOlympics-software van BrainsFirst te draaien, waarmee een eerste baseline voor elke atleet wordt gesteld. Om de beste groeigebieden voor de wedstrijdteams van Team Liquid te identificeren, worden de belangrijkste cognitieve testen verdeeld in vier hoofdcategorieën: aandacht, geheugen, controle en anticipatie. Van daaruit kan de testtechnologie van het Pro Lab-team waardevolle data verzamelen en analyseren, de trainingsaanpak waar nodig aanpassen en uiteindelijk spelers helpen hun prestaties te optimaliseren.

Door het holistische gebruik van de Alienware- en Dell Technologies-hardware, BrainsFirst-software en support van de sportprestatie-expertise van aXiomatic Gaming, verwachten beide initiatiefnemers dat dit uitgebreide programma fundamentele inzichten zal blootleggen die de volgende generatie esports-trainingen kan verbeteren. The Pro Lab zal worden geïntegreerd in de grotere Alienware-trainingsfaciliteiten in Utrecht, Nederland, en Santa Monica, Californië.

Alienware ondersteunt de 110+ atleten en 120+ supportmedewerkers van Team Liquid op vijf continenten met geavanceerde gaming-pc's, monitoren, headsets, randapparatuur en een scala aan Dell Technologies-oplossingen. Samen hebben Alienware en Team Liquid ook twee Alienware-trainingsfaciliteiten geopend, waarvan een zich bevindt in Nederland (Utrecht).

Terug naar nieuws overzicht