Martijn Kregting - 26 april 2022

Tehtris komt met SaaS-cybersecurity voor mkb

Tehtris komt met SaaS-cybersecurity voor mkb image

Tehtris, leverancier van automatische neutralisatie van cyberbedreigingen, introduceert Tehtris Optimus. Dit is een SaaS-oplossing, gericht op het het midden- en kleinbedrijf (mkb), die EDR (Endpoint Detection & Response) en NGAV (Next Generation Antivirus) combineert in één tool. Tehtris Optimus is volgens de leverancier eenvoudig te gebruiken en moet cybersecurity-diensten eenvoudiger toegankelijk maken voor meer bedrijven.

Veel cybersecurity-oplossingen zijn ontwikkeld voor grotere bedrijven. Omdat het voor veel mkb-bedrijven lastig is om toegang te krijgen tot effectieve cybersecurity-diensten die schaalbaar zijn voor hen, worden zij steeds kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Doordat cyberaanvallen steeds gevarieerder en complexer worden, raken veel antivirusprogramma's bovendien verouderd.

Combinatie EDR en NGAV

Tehtris combineert naar eigen zeggen in Tehtris Optimus het beste van twee populaire technologieën (EDR en NGAV). Mkb'ers moeten de SaaS-oplossing snel en eenvoudig kunnen uitrollen en gebruiken. Dat kan onder meer met behulp van autonome functies voor detectie en neutralisatie die acties automatisch uitvoeren zonder dat menselijke tussenkomst nodig is.

De SaaS-oplossing biedt de belangrijkste functionaliteiten die Tehtris sinds 2012 heeft ontwikkeld, waaronder Cyber Threat Intelligence (CTI), sandboxes, een antivirus-database, en Tehtris Cyberia (kunstmatige intelligentie).

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024