Redactie - 26 april 2022

Online platform informeert bedrijfsleven over intellectueel eigendom

Online platform informeert bedrijfsleven over intellectueel eigendom image

Verschillende Belgische en Nederlandse overheidsorganisaties lanceren een nieuw gemeenschappelijk digitaal platform voor intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten). Uit een Europese studie blijkt dat blijkt dat maar weinig bedrijven geregistreerde IE-rechten bezitten. Vaak beseffen bedrijven niet dat ze ook in aanmerking komen voor een dergelijke bescherming. Het nieuwe platform met de naam Create, Protect & Benefit moet daar verandering in brengen.

MKB's met geregistreerde merken, modellen en octrooien hebben per werknemer gemiddeld tot 68 procent meer omzet, blijkt uit een Europese studie. Toch zijn heel wat bedrijven hier niet van op de hoogte. Daarom wil het nieuwe platform een leidraad bieden voor bedrijven over de voordelen van intellectuele eigendom en de risico's wanneer producten en diensten niet beschermd zijn.

Wegwijzers en getuigenissen

Via twaalf wegwijzers en getuigenissen van enkele CEO's krijgen ondernemers een antwoord op de meest voorkomende vragen, bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat niemand je product kan kopiëren. Het aanbod aan wegwijzers gaat van logo's en domeinnamen over de bescherming van computerchips en databanken tot bedrijfsgeheimen.

Het platform kwam tot stand door een brede samenwerking tussen de Belgische FOD Economie, het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), de SOWALFIN Groep, het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en het Octrooicentrum Nederland.

In samenwerking met Data News

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024