CTERA blijft cloud als veilige haven verder ontwikkelen

Liran Eshel

26-04-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

CTERA blijft cloud als veilige haven verder ontwikkelen

Het versnellen van het transport van data naar de cloud is een activiteit waar veel bedrijven mee bezig zijn. Klanten zien de waarde van de cloud, maar lopen soms tegen beperkingen aan. Hoe komt data snel van de CPU in de cloud? De cloud is niet alleen goedkoop maar ook veiliger voor cyberaanvallen. Startup CTERA uit Tel Aviv lost dit in software op. We spraken in Tel Aviv met Liran Eshel (foto) de founder en CEO van het bedrijf.

CTERA maakt volop gebruik van ontwikkelaars in Oekraïne. De CEO weet vol trots te melden dat de medewerkers volledig gecommitteerd zijn tijdens deze moeilijke periode en veelal vanuit huis hun bijdrage kunnen blijven leveren.  Het succes blijkt uit een groei van 300% alleen al in 2021.
 
Als onderdeel van de cyber resilliant storage strategie CTERA constante replicatie, proactieve waarschuwingen, ondersteuning voor zero trust-netwerktoegang en technologie ter bescherming tegen ransomware. Dit maakt het mogelijk om nagenoeg onmiddellijk herstel te bereiken na aanvallen. Onder onmiddellijk herstel verstaat men een terug naar de business in enkele minuten. Liran Eshel claimt in staat te zijn binnen 3 minuten een image van de cloud terug te zetten.

Sommige van deze technologieën worden ondersteund door CTERA's recente alliantie met beveiligingsleverancier Varonis, maar men heeft vooral ingezet op de Insight-tool. Dit is een een strategie met op tijd gebaseerd trendanalyse om kwetsbaarheden in dataopslag snel te ontdekken en aan te pakken. Hierbij is er ook oog voor de edge van het netwerk. CTERA’s Insight zal in de loop van het jaar verder worden ontwikkeld, terwijl men ook de samenwerking met de channelpartners verder verstevigt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud