Aandeelhouders Citrix stemmen in met overname

26-04-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Aandeelhouders Citrix stemmen in met overname

De aandeelhouders van Citrix hebben tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering ingestemd met de overname van Citrix door dochterondernemingen van Vista Equity Partners en Evergreen Coast Capital Corporation. Citrix liet eind januari al weten dat het akkoord was met de overname voor een bedrag van 16,5 miljard dollar.

Zoals eerder aangekondigd, zullen de aandeelhouders van Citrix volgens de voorwaarden van de overeenkomst 104 dollar in contanten per aandeel ontvangen. De transactie zal naar verwachting nog dit jaar worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder wettelijke goedkeuringen. Na afronding van de transactie zullen de aandelen van Citrix niet langer op de Nasdaq worden verhandeld en wordt Citrix een privébedrijf.

Verkoop na moeilijk jaar

In september 2021 kwamen de eerste berichten naar buiten dat de Citrix overwoog zichzelf in de etalage te zetten na een moeilijk jaar. Zo daalde het aandeel Citrix met bijna 16 procent in waarde na minder dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal.

In oktober 2021 trad CEO David Henshall in dit kader al af. Bob Calderoni werd vervolgens aangesteld als interim-ceo en president bij Citrix. De leverancier van virtualisatie van onder meer werkplekomgevingen ging met adviseurs praten over de opties voor een verkoop nadat Elliott Management een belang van tien procent in het bedrijf had gekocht.

Terug naar nieuws overzicht