Twitter staat meer open voor overnamebod Elon Musk

25-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Twitter staat meer open voor overnamebod Elon Musk

Twitter staat niet langer negatief tegenover een overnamebod van Elon Musk, topman van SpaceX en Tesla. Beide partijen ontmoette elkaar zondag. Twitter zou nu meer openstaan voor onderhandelingen dan voorheen.

Dit melden diverse Amerikaanse media, waaronder Bloomberg en de Wall Street Journal. De uitkomst van de gesprekken tussen Musk en Twitter zijn nog onzeker. Bronnen melden aan de media dat de gesprekken tot een akkoord kunnen leiden, maar ook op niets kunnen uitlopen.

Gifpil-strategie

Musk bracht onlangs een overnamebod uit op Twitter van 54,2 dollar per aandeel. Twitter activeerde hierop de zogeheten gifpil-strategie. Bestaande aandeelhouders kunnen hierdoor tegen korting meer aandelen kopen indien een partij meer dan 15 procent van de aandelen opkoopt, zonder hier vooraf toestemming voor te verkrijgen. Hiermee verwatert het aandeel van de grootste aandeelhouder, maar ook die van andere aandeelhouders.

De topman van SpaceX en Tesla meldde afgelopen week ook de financiering rond te hebben voor een overname van 46,5 miljard dollar. Musk kondigde hierbij aan te overwegen zijn bod rechtstreeks aan aandeelhouders te richten.

Terug naar nieuws overzicht