TSH neemt strategisch belang in SET Services

25-04-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

TSH neemt strategisch belang in SET Services

Total Specific Hosting (TSH), een groep van samenwerkende Nederlandse ICT-outsourcing bedrijven heeft een strategisch belang genomen in het Amsterdamse SET Services. Deze cloud serviceprovider krijgt zo toegang tot kennis en permanent kapitaal om de volgende groeifase vorm te geven, aldus beide bedrijven in een persbericht.

TSH is een portfolio bedrijf van Strikwerda Investments, investeerder in Nederlandse ICT-bedrijven. SET is net als TSH actief op het gebied van ICT-outsourcing. Met ruim 30 medewerkers biedt SET professionele cloud-oplossingen voor mkb-klanten. De onderneming biedt naar eigen zeggen een 'full scope ICT outsourcing services-pakket', onder meer op het gebied van digitale werkplekken.

Verdere groei

SET zocht volgens oprichter Michiel van Joolen - momenteel nog als 'ambassadeur' bij SET betrokken - al enige tijd naar een strategische partner met de juiste expertise en voldoende kapitaal om de groei te versnellen. "In TSH vonden wij de ideale partner. Onze strategie is om organische groei te bewerkstelligen middels een technische samenwerking met de moderne werkplek-propositie van OfficeGrip en zo verder te groeien als cloud serviceprovider."

TSH geeft SET de vrijheid en de ruimte om te ondernemen en te bouwen, voegt SET-CEO Erik Jongkind toe. "De samenwerking met TSH, en specifieker OfficeGrip, is een logische stap voor de volgende groeifase van ons bedrijf." Het managementteam van zal doorgaan in de huidige rol om deze stap te realiseren. Harm Sok is CCO, Barbara Kinsbergen CFO van SET.

Profiteren van samenwerking

Joris Dierick, (interim) CEO van Total Specific Hosting, stelt dat SET haar opdrachtgevers naar een veilige omgeving in de cloud kan brengen. "Deze transitie is toepasbaar voor elk type mkv-bedrijf, waardoor SET een sterke pijler is voor onze groei in diverse marktsegmenten. Het geeft daarnaast de andere bedrijven binnen TSH de mogelijkheid van de samenwerking te profiteren."

TSH werd in 2016 opgericht. Het strategische belang in SET is de elfde acquisitie sinds de oprichting.

Terug naar nieuws overzicht