Dell breidt edge-oplossingen voor retailers uit

22-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell breidt edge-oplossingen voor retailers uit

Dell Technologies breidt zijn edge-oplossingen uit. Het bedrijf wil retailers hiermee helpen snel meer waarde te genereren en een nog betere klantenervaring te garanderen op basis van data afkomstig van de verkooplocaties.

Om in te spelen op de verwachtingen in de sector en de klanten een betere ervaring te bieden, maken retailers gebruik van diverse edge-technologieën. Dat gaat van merchandisingactiviteiten en product ophaalmogelijkheden tot verliespreventie. Uit recent onderzoek van 451 Research en Dell blijkt dat die groei ook zal aanhouden: 77% van de retailers verwacht de komende twee jaar substantieel meer gebruik te zullen maken van edge-toepassingen. Zonder holistische aanpak kunnen nieuwe technologieën in uiteenlopende regio's en locaties echter leiden tot complexe en gescheiden oplossingen die de kosten voor IT-beheer omhoog jagen.

Gepersonaliseerde en slimme ervaring bieden

“Retailers maken steeds vaker gebruik van IT-technologieën en edge-data om de klanten een gepersonaliseerde en slimme ervaring te bieden die de bedrijfsresultaten verbetert. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om gescheiden technologieën te koppelen”, zegt Gil Shneorson, Senior Vice President Edge Solutions, Dell Technologies. “Wij helpen retailers om die technologieën op een eenvoudige manier te consolideren, zodat ze de gegevens kunnen analyseren waar ze worden gegenereerd, snellere beslissingen kunnen nemen en hun klanten en medewerkers een positieve ervaring kunnen garanderen.”

Doordat Dell nu verschillende edge-technologieën samenbrengt, kunnen retailers hun infrastructuur eenvoudig beheren, verplaatsen van datacenters naar de edge en digitale AI-toepassingen van partners inzetten om een betere ervaring te garanderen in de winkel.

Vereenvoudigde retail-edge

Dell Validated Design for Retail Edge vereenvoudigt en consolideert edge-infrastructuur en -toepassingen in de retailsector tot één infrastructuurstack. Dell wil zo de efficiëntie van de uitrol, het beheer en de ondersteuning verzekeren. Dankzij de integratie van VMware Edge Compute Stack biedt de oplossing retailers een totaaloverzicht van de edge-IT op alle retaillocaties. Zij kunnen hiermee de systeemgezondheid monitoren, edge-toepassingen ontwikkelen en beheren, en het systeem veilig uitbreiden naar andere vestigingen. Door een beroep te doen op Deep North ondersteunt de oplossing AI-gebaseerde toepassingen die retailers helpen om fysieke winkelervaringen te verbeteren met behulp van data-inzichten. Voorbeelden zijn het optimaliseren van de productlocatie in de winkels, het voorkomen van productverlies, het bijhouden van voorraden, klanten helpen om wachtrijen aan de kassa te vermijden en het inzetten van werknemers op plaatsen waar ze het nuttigst zijn.

“Retailers hebben maar één kans om een positieve fysieke winkelervaring te bieden. Bovendien moeten ze tegelijk optimale voorraden garanderen, de gezondheid van hun medewerkers en klanten verzekeren, de winkel beveiligen en ga zo maar door”, zegt Dave McCarthy, Research Vice President, Cloud and Edge Infrastructure Services. “Dell Validated Design for Retail Edge kan retailers van elke omvang helpen met een snelle en eenvoudige toegang tot realtime inzichten en belangrijke tools, zodat de winkels op een slimme manier een betere klantenervaring kunnen bieden.”

Edge-oplossingen

Dell blijft daarbij edge-oplossingen introduceren in zijn volledige infrastructuurportfolio om organisaties de uitrol te vereenvoudigen en meer waarde te bieden:

  • Klanten en partners kunnen samenwerken aan edge-technologieën en -toepassingen in de Innovation Labs van de Dell Technologies Customer Solution Centers, zoals het nieuwe lab in Round Rock (Texas). De samenwerkingshubs helpen klanten om bestaande edge-technologieën te testen en proof-of-concept-oplossingen op maat te maken voor de specifieke vereisten van organisaties in de retail-, productie- en zorgsector en andere branches. Retailers kunnen er bijvoorbeeld oplossingen valideren en testen voor het bijhouden van voorraden voordat ze worden geïmplementeerd in de winkels, om een snelle en eenvoudige edge-uitrol te garanderen.
  • 'Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0', een schaalbaar en agile opensource netwerkbesturingssysteem, is nu actief van datacenters tot de edge. Dankzij netwerkswitches die meerdere sites verbinden, kunnen klanten hun edge uitrollen, beheren en monitoren met vertrouwde datacentertools. De nieuwe oplossing garandeert een gestroomlijnde bedrijfsvoering, meer flexibiliteit en geoptimaliseerde mogelijkheden voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery. Met de naadloze netwerkintegratie van SONiC 4.0 kunnen retailers bijvoorbeeld veel eenvoudiger hun infrastructuur beheren, van datacenter tot retailvestigingen en andere edge-locaties, via één uniform fabric.

Dell’s edge-oplossingen voor retailers zijn de meest recente toevoegingen aan hun groeiende edge-portfolio en vormen een aanvulling op Dell Validated Design for Manufacturing Edge, dat binnenkort Digital Performance Management zal ondersteunen, de nieuwste op ThingWorx gebaseerde oplossing van PTC. De diensten ProDeploy en ProSupport van Dell helpen retailers om hun edge-uitrol te versnellen en bieden ondersteuning met meer dan 60.000 gespecialiseerde professionals en partners in meer dan 170 landen.

Beschikbaarheid

Dell Validated Design for Retail is zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf juni 2022. Het valideren en testen van proof-of-concept-oplossingen in de Innovation Labs van de Dell Technologies Customer Solution Centers kan per direct in Limerick (Ierland), Singapore en later dit jaar ook in Round Rock (Texas).

Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.0 is wereldwijd verkrijgbaar op 28 april 2022. Dell Validated Design for Manufacturing Edge met PTC, inclusief ondersteuning voor Digital Performance Management, wordt later dit jaar wereldwijd beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht