Wouter Hoeffnagel - 22 april 2022

Elon Musk stelt financiering voor overname Twitter rond te hebben

Elon Musk stelt financiering voor overname Twitter rond te hebben image

Elon Musk, topman van Tesla en SpaceX, stelt de financiering voor een overnamebod van 46,5 miljard dollar op Twitter rond te hebben. Musk overweegt het bod direct aan aandeelhouders uit te brengen.

Dit blijkt uit een mededeling aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Musk meldt toezeggingen te hebben voor ruim 25 miljard dollar. Ook wil Musk aandelen ter waarde van zo'n 21 miljard dollar inbrengen. Musk bracht vorige week onverwachts een overnamebod uit op Twitter. Hij wil het social media-platform van de beurs halen. Musk bood 54,20 dollar per aandeel, waarmee de totale waarde van Twitter uitkomt op ongeveer 43 miljard dollar.

Het bod werd niet met open armen ontvangen; het bestuur van Twitter stelde een beschermingsconstructie op om Twitter tegen vijandige overnames te beschermen. Dit wordt ook wel omschreven als een gifpilconstructie. Andere aandeelhouders kunnen hierbij met korting aandelen kopen indien een aandeelhouder op grote schaal aandelen opkoopt. Dit verwatert het belang van de grootste aandeelhouder, maar ook dat van andere aandeelhouders.