Podcast G DATA: De psychologie achter cybercrime

Eddy Willems

22-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Podcast G DATA: De psychologie achter cybercrime

G DATA CyberDefense, gespecialiseerd in IT-beveiliging, lanceert een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’. Ditmaal staat de de psychologie achter cybercrime centraal.

Veel cyberaanvallen zijn succesvol omdat cybercriminelen misbruik maken van het menselijk gedrag. Ze sturen bijvoorbeeld valse facturen om wachtwoorden te achterhalen of nep sms-berichten om slachtoffers geld afhandig te maken. De mens is dan ook meestal de zwakke schakel. Cybercriminelen weten dit als geen ander en gebruiken hiervoor psychologische tactieken om slachtoffers erin te luizen. Daarnaast heeft cybercrime ook een enorme psychologische impact op slachtoffers.

Psychologische tactieken

In deze podcast legt security evangelist Eddy Willems welke psychologische tactieken cybercriminelen gebruiken en legt hij de zes universele principes van beïnvloeding uit waarmee het gedrag van de mens wordt bepaald. Daarnaast legt Eddy uit waarom cybercrime een vergelijkbare psychologische impact heeft als traditionele vormen van criminaliteit.

De podcast kunt u beluisteren en downloaden via:

TuneIn: https://tunein.com/podcasts/Technology-Podcasts/My-Precious-Data-p1214179/?topicId=171436616
 
Buzzsprout: https://www.buzzsprout.com/273293/10337647-de-psychologie-achter-cybercrime
 
Apple: https://podcasts.apple.com/be/podcast/de-psychologie-achter-cybercrime/id1457687025?i=1000558007818
 
Spotify: https://open.spotify.com/episode/6EIhh9SWKT2cLXWbJr3CSZ

Terug naar nieuws overzicht
Security