Driekwart van de IT-leiders noemt DaaS als oplossing voor hybride werken

21-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Driekwart van de IT-leiders noemt DaaS als oplossing voor hybride werken

Om hybride werkmodellen te ondersteunen vertrouwen IT-afdelingen in toenemende mate op Desktop-as-a-Service (DaaS), zo blijkt uit een recente enquête van Citrix onder leidinggevenden in IT. 75% van de respondenten ziet DaaS als dé oplossing voor veilig hybride werken. Ruim de helft (58,7%) is dan ook van plan dit jaar een DaaS-oplossing te implementeren.

Hybride werk vereist veilige en betrouwbare toegang tot virtuele werkplekken, ongeacht locatie. Dat kan via een traditionele VPN-gebaseerde omgeving, maar die zijn doorgaans moeilijk schaalbaar. DaaS-oplossingen zijn veel sneller en makkelijker om te implementeren en naar behoefte op en af te schalen voor gebruikers, van medewerkers tot externe partners. Naast schaalbaarheid stappen IT-leiders volgens het onderzoek over op DaaS vanwege:

  • verbeterde veiligheid (41%)
  • kostenefficiëntie (39,7%)
  • betere IT-efficiëntie (13,3%)

Citrix DaaS beschikbaar voor hybride cloud

Om aan deze veranderende behoeften van IT-teams te voldoen, maakte Citrix recent bekend dat Citrix DaaS (het voormalige Citrix Virtual Apps and Desktops Service) beschikbaar is voor hybride cloud- en hyperscale-omgevingen. Voor hybride on-prem en cloudomgevingen biedt dit onder meer vergrote flexibiliteit in beheer, snelle provisioning en gestroomlijnd cloudbeheer. DaaS voor Hyperscalers biedt een kant-en-klare implementatie-oplossing voor public clouds, waaronder Microsoft Azure en Google Cloud.

"Door DaaS te omarmen, zijn IT-organisaties in staat te voldoen aan de behoeften van een gedistribueerd personeelsbestand zonder de security in gevaar te brengen en optimaal gebruik te maken van de voordelen van hybride werk", aldus Tim Minahan, Executive Vice President Business Strategy bij Citrix.

Secure Private Access beveiligt toegang tot apps en data

Om IT-teams verder te ondersteunen met de complexe security-uitdagingen van hybride werkomgevingen, heeft Citrix recent ook Citrix Secure Private Access gelanceerd. Citrix Secure Private Access is een cloud-based Zero-Trust Network Access (ZTNA)-oplossing, die toegangsbeveiliging tot applicaties en data voor beheerde, onbeheerde en Bring-Your-Own (BYO) apparaten en in zowel on-prem-, hybride- als cloud-omgevingen. Hierdoor kunnen medewerkers waar dan ook werken zoals ze willen op veilige, betrouwbare en productieve wijze.

Terug naar nieuws overzicht
Security