SAP plant Rusland exit

19-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP plant Rusland exit

SAP blijft zich inzetten voor de ondersteuning van Oekraïne en gaat zijn activiteiten in Rusland verder afbouwen.

SAP meldt: "We blijven geloven dat gecoördineerde intergouvernementele sancties de beste manier zijn om de oorlog in Oekraïne te beëindigen, en we hebben ze zonder uitzondering uitgevoerd. In lijn met onze verantwoordelijkheden als werkgever en leverancier van bedrijfskritische software zijn we ook verder gegaan dan sancties. Zo hebben we de verkoop in Rusland en Wit-Rusland stopgezet en zijn we bezig met het stopzetten van alle cloudactiviteiten in Rusland.

Vandaag kondigen we verdere stappen aan in de richting van een ordelijke beëindiging van onze activiteiten in Rusland, waar we al meer dan 30 jaar actief zijn en een uitstekend team hebben opgebouwd. Bij het afbouwen van onze activiteiten zullen we ons concentreren op het verantwoord beheren van de impact op deze medewerkers.

Cloud diensten
De data in datacenters is van klanten, niet van SAP. Als onderdeel van onze cloud-shutdown hebben we daarom niet-gesanctioneerde bedrijven in Rusland de keuze gegeven om hun gegevens te laten verwijderen, naar hen te verzenden of te migreren naar een datacenter buiten Rusland. Voor die Russische bedrijven die het migratiepad kiezen, zullen we hun contract niet verlengen na het verstrijken van de huidige abonnementsperiode.

Producten op locatie
We kondigen ook onze intentie aan om de ondersteuning en het onderhoud van onze lokale producten in Rusland stop te zetten. We evalueren meerdere opties om deze beslissing uit te voeren, die elk ervoor zullen zorgen dat we onze verplichtingen jegens niet-gesanctioneerde klanten blijven nakomen. Het is ook belangrijk op te merken dat, ongeacht een SAP-beslissing, bestaande klanten in Rusland die on-premise software gebruiken hun producten nog steeds kunnen gebruiken.

Humanitaire hulp
Ondertussen gaat onze steun aan de bevolking van Oekraïne door. We hebben onlangs een extra bijdrage van € 700.000 aangekondigd om vluchtelingen in de regio te ondersteunen, waardoor onze totale bijdrage tot nu toe op € 3,7 miljoen komt. Daarnaast ondersteunen SAP-softwarebijdragen de hulpverlening. We hebben onlangs SAP Ariba-oplossingen gedoneerd aan een NGO die samenwerkt met de State Enterprise Medical Procurement van Oekraïne, wat de snelle aankoop van medische goederen voor het ministerie van Gezondheidszorg van Oekraïne mogelijk zal maken. We hebben leveranciers op SAP Business Network ook in staat gesteld hun bereidheid te verklaren om humanitaire hulp aan Oekraïne te verlenen. Zo'n 2500 bedrijven hebben al van deze gelegenheid gebruik gemaakt en hebben hun hulp aangeboden via het platform.

Onze harten en hoop zijn bij het volk van Oekraïne. Bovenal willen we dat deze oorlog stopt. Tot die tijd zal SAP de getroffenen blijven helpen en het herstel van de vrede aanmoedigen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud