PA Consulting verwelkomt veertienhonderd nieuwe medewerkers

20-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PA Consulting verwelkomt veertienhonderd nieuwe medewerkers

PA Consulting (PA) heeft een recordresultaat geboekt in het jaar dat eindigde in december 2021. Het bedrijf realiseerde een fee-omzet van £691,5 miljoen (zo’n €830 miljoen), wat neerkomt op een jaar-op-jaar groei van 24 procent. Ook zijn 50 nieuwe partners aangesteld in de organisatie, wat een recordaantal is. Het bedrijf verwelkomde zo'n 1.400 nieuwe medewerkers.

In 2021 leverde PA werk in sterk uiteenlopende sectoren: consumentengoederen en productie, defensie en veiligheid, energie en nutsvoorzieningen, financiële diensten, overheid en openbare diensten, gezondheid en biowetenschappen, en transport en logistiek. PA verdubbelde zijn investeringen in het creëren van een cultuur waarin mensen kunnen uitblinken.

De afronding van de strategische investering van Jacobs in maart 2021 was het begin van een succesvol nieuw hoofdstuk voor PA. De toegevoegde waarde van Jacobs versterkt het vermogen van PA om oplossingen aan zijn klanten te leveren.

Innoveren voor klanten

In 2021 ontwierp PA het concept voor een nieuw EV-oplaadpunt in het Verenigd Koninkrijk om de overgang naar elektrisch vervoer te versnellen, in de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering.

Verder werkte PA nauw samen met Unilever en ontwikkelde in korte tijd een personeelsstrategie om werknemers te beschermen terwijl de pandemie steeds sneller om zich heen greep. Gezamenlijk ontwierpen PA en Unilever een digitale tool, die realtime informatie en voorspellende inzichten leverde. Dit varieerde van wereldwijde en landelijke schaal naar het niveau van individuele Unilever-vestigingen.

Duurzame, in laboratoria gekweekte zalm

PA werkte samen met start-up Wildtype om de duurzame, in laboratoria gekweekte zalm van dit bedrijf op de markt te brengen, en zo het milieu te beschermen en tegelijk te voldoen aan de vraag van de consumenten. Bovendien maakte PA innovatie op het gebied van schone energie mogelijk voor Vestas, de fabrikant van windturbines.

PA sloot zich aan bij de Amerikaanse start-up Bearpac Medical voor de ontwikkeling van een instrument voor de gezondheidszorg om het comfort te verbeteren van patiënten die aan het eind van hun leven zijn. Daarnaast realiseerde PA samen met het Britse Defence Science and Technology Laboratory een virtual reality Museum van de Toekomst om toekomstige werkomgevingen te verkennen.

Investeren in mensen

In 2021 welkomde PA 1.392 nieuwe mensen, onder wie 50 nieuwe partners. PA heeft een groot aantal nieuwe senior leiders aangenomen. Zo stelde het bedrijf John Cala aan als leider van het Americas-team, John Edson als Head of Design and Engineering in de VS, en Aris Karcanias als Global Head of Energy and Utilities. In 2022 verwelkomde PA tot nu toe Tracey Countryman als Head of Markets, Rina Ladva als Head of Alliances, Platforms and Products, Charlene Li als Chief Research Officer, Will Lambe als Chief Financial Officer en Kelly Olsen als Chief Information Officer. Met deze benoemingen wil PA zijn groei versnellen.

Zorgen voor de persoonlijke en professionele groei, het welzijn en de ontplooiing van PA-medewerkers is de kern van de manier waarop PA met zijn mensen omgaat. In 2021 breidde PA de mogelijkheden uit voor mentorschap en virtueel leren via de PA Academy. De organisatie zette een bedrijfsbrede Race Allyship-training op, lanceerde het programma Women in Leadership en bouwde de netwerken en gemeenschappen van medewerkers verder uit. Denk hierbij aan de Mental Health & Wellbeing, Military, Pride, RISE (Racial Inclusion and Social Equity) en het Women's Network.

Ook in 2021 deden PA-medewerkers iets terug voor hun gemeenschap en zetten ze hun vaardigheden en ervaring vrijwillig in voor maatschappelijke doelen. De vierde editie van de Raspberry Pi-competitie ging van start in Nederland en in het VK ging de negende editie van start. Daarbij werden schoolkinderen aangemoedigd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het pandemietijdperk, met behulp van een Raspberry Pi microcomputer. PA-stagiairs werden uitgenodigd om levensechte technologische uitdagingen aan te gaan – variërend van het ontwikkelen van kosteneffectievere diagnoseapparatuur tot het ontwerpen van een wereldwijd systeem voor het traceren van activa - in het Global Innovation and Technology Centre in het Britse Cambridge. En PA hielp kansarme studenten om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen via de werkervaringsprogramma’s van Springboard in het VK en de VS. Verder leidde het Women in Tech-team vrouwen op in digitale vaardigheden.

PA Foundation

Aan het eind van 2021 heeft PA de PA Foundation opgericht. PA werkt samen met de PA Foundation om mensen in een kansarme positie te inspireren en te helpen groeien om de vernieuwers en leiders van morgen te zijn en hun vindingrijkheid in te zetten om de grootste uitdagingen van de wereld op te lossen. PA heeft voor de komende vijf jaar £10 miljoen (zo’n €12 miljoen) toegezegd aan de PA Foundation, plus 10.000 uur vaardigheidsgericht vrijwilligerswerk in het eerste jaar, om de impact van het vrijwilligerswerk en het ‘iets terug doen’ te versterken.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: "Het is weer een bijzonder jaar geweest voor PA. Ik ben enorm trots op onze teams die hun vindingrijkheid inzetten om transformatievraagstukken aan te pakken en end-to-end innovatie te leveren aan onze klanten, in uitzonderlijke tijden. Deze inspanningen zien we weerspiegeld in onze sterke bedrijfsprestaties: we boekten in 2021 een fee-omzet van £691,5 miljoen (zo’n €830 miljoen), een groei van 24 procent.

'Blijven innoveren en waarde creëren'

"Wat ons onderscheidt, is onze toewijding om de samenwerking met onze klanten te blijven innoveren en waarde te creëren - het in de praktijk brengen van vindingrijkheid in elke interactie. We zijn er trots op dat we iets van concept, via ontwerp en ontwikkeling, tot commercieel succes kunnen brengen om onze klanten te helpen innoveren en hun organisatie nieuw leven in te blazen. Wij danken hen voor hun vertrouwen en samenwerking.”

"Dankzij een sterk 2021 zijn we in een geweldige positie om te groeien - voor onze klanten en onze mensen. Onze missie en strategie zijn duidelijk. In 2022 zullen we de groei focussen door te investeren in het uitbouwen van onze diepgaande sectorexpertise en in het samenbrengen van onze end-to-end capaciteiten om de grootste uitdagingen van onze klanten met nog meer vindingrijkheid te beantwoorden. En we zullen ervoor zorgen dat we toptalenten blijven aantrekken en verder investeren in het creëren van mogelijkheden voor onze mensen om te leren, zich te ontwikkelen en een uitdagende en lonende carrière op te bouwen."

De Ingenuity Review 2021 van PA is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie