Foxconn koopt Belgische ArQana

15-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Foxconn koopt Belgische ArQana

Het Belgische ArQana Technologies en de Hon Hai Technology Group / Foxconn hebben de voltooiing aangekondigd van de overname van arQana's Wireless Telecommunications-activiteiten en de fusie met AchernarTe, om de geboorte van een wereldwijde leverancier van RF-halfgeleidercomponenten mogelijk te maken, met de bedoeling om Foxconn en externe klanten in de draadloze telecommunicatiemarkten te ondersteunen, inclusief toepassingen in de automobiel- en 5G-infrastructuur.

Deze zakelijke transactie stelt arQana Taiwan, arQana België en AchernarTek in staat om niet alleen door te gaan met het ontwikkelen van hun hoogwaardige producten voor draadloze telecommunicatie-infrastructuur, het verbeteren van verdere 5G Sub-6 GHz en mmWave productontwikkelingen, maar ook om de aanwezigheid van bedrijven in de groeiende Connected Cars en Electric Vehicle uit te breiden. (EV) markt.

“Foxconn is een bedrijf dat onze visie deelt om de helderste ster in het 5G-universum te zijn. Deze overname komt onze klanten enorm ten goede, omdat het onze productintroducties versnelt, de time-to-market van componenten verkort en de toekomstige groei van het bedrijf helpt. We kijken ernaar uit om de hele 5G-infrastructuursector te laten profiteren van de adoptie van onze componenten en producten” , zegt Glenn Vandevoorde, CEO van iCana en voormalig CEO van arQana.“Met de steun van Foxconn zullen we onze expertise blijven gebruiken om nieuwe producten te creëren en nieuwe markten te penetreren om de halfgeleiderbehoeften van meerdere industrieën te dekken, te beginnen met halfgeleidercomponenten voor elektrische voertuigen. Door deel uit te maken van de Foxconn-familie zullen we ook beter in staat zijn om sneller te innoveren, de uitdagingen aan te gaan en de kansen van dit decennium te benutten.”

AchernarTek, arQana Taiwan en arQana België zullen nu hun activiteiten en expertise samenbrengen onder de nieuwe merknaam "iCana". De overname zal de huidige ontwikkelingsmogelijkheden van Foxconn benutten en ook de toeleveringsketen in de halfgeleiderindustrie versterken. Onder de paraplu van Foxconn kan iCana de nieuwe expertise en nieuwe oplossingen van Foxconn delen, waardoor iCana kan voldoen aan de groeiende marktvraag naar 5G Connected Electric Vehicles.

In lijn met de 3+3-strategie van Foxconn (EV's, slimme gezondheidszorg en robotica met drie sleuteltechnologieën - communicatietechnologie van de nieuwe generatie, AI en halfgeleiders) is de overname van de 5G-activiteiten van arQana Technologies en de fusie met AchernarTek een volgende stap in Foxconn's lange -termijnverplichting voor de ontwikkeling van halfgeleiders. RF-halfgeleiders zijn fundamentele componenten voor connectiviteit in EV's: terwijl landen over de hele wereld 5G-netwerken inzetten en gebruiken, zullen nieuwe moderne auto's ook nieuwe RF-componenten nodig hebben om met deze nieuwe netwerken te communiceren.

De aankondiging van vandaag markeert een ander voorbeeld van de sterke toewijding van Foxconn om zijn capaciteiten op het gebied van de productie van elektrische voertuigen en het ontwerp en de levering van halfgeleiders uit te breiden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware, 5G