Wouter Hoeffnagel - 15 april 2022

KvK versoepelt regels voor afschermen gegevens Handelsregister

KvK versoepelt regels voor afschermen gegevens Handelsregister image

De Kamer van Koophandel (KvK) versoepelt de regels voor zelfstandige ondernemers die hun bezoekadres willen afschermen in het Handelsregister. Dit is voortaan ook mogelijk bij een 'waarschijnlijke dreiging'.

Ondernemers kunnen hun gegevens al langer bij de KvK laten afschermen. Een dergelijk verzoek werd echter alleen in zeldzame gevallen ingewilligd, wat vooral het geval was indien ondernemers bedreigd werden. De regels hiervoor worden nu versoepeld. Indien een ondernemers bedreigd wordt of zich bedreigd voelt, kan hij of zij zijn gegevens in het Handelsregister laten afschermen.

'Bezoekadres vaak gelijk aan woonadres'

"Veel ondernemers hebben een bezoekadres aan huis. De woonadressen zijn inmiddels al afgeschermd, maar voor veel ondernemers is hun bezoekadres gelijk aan het woonadres. Daarom schermt KVK nu op verzoek een bezoekadres in het Handelsregister ook af als iemand bedreigd wordt of zich bedreigd voelt. KVK gaat daar coulant mee om. De mogelijkheid tot afscherming geldt voor bestaande en nieuwe inschrijvingen", schrijft de KvK in een nieuwsbericht.

Meer informatie is hier beschikbaar.