Wouter Hoeffnagel - 13 april 2022

Panasonic opnieuw getroffen door datalek

Panasonic opnieuw getroffen door datalek image

De Canadese divisie van Panasonic is in februari getroffen door een cyberaanval. Ransomwaregroepering Conti eist de aanval op.

Het is de tweede keer in zes maanden tijd dat Panasonic door een cyberaanval wordt getroffen. Eind vorig jaar bleek dat aanvallers herhaaldelijk toegang hebben gehad tot servers van Panasonic. Onder meer persoonsgegevens van medewerkers, partners en sollicitanten lekten uit.

'Gerichte aanval met malware'

Nu is het bedrijf opnieuw getroffen door een cyberaanval, bevestigt Panasonic tegenover TechCrunch. Ditmaal is de Canadese divisie van het Japanse bedrijf doelwit. Het bedrijf laat in het midden wie voor de aanval verantwoordelijk is. Wel meldt het bedrijf dat het om een gerichte aanval met malware gaat. In reactie op de aanval zijn securityexperts en externe serviceproviders ingeschakeld. De malware is hierbij geïsoleerd, servers zijn hersteld en applicaties zijn opnieuw opgebouwd.

VX-Underground meldt dat de beruchte ransomwaregroep Conti de aanval opeist. TechCrunch meldt dat Conti op zijn lekwebsite informatie publiceert die afkomstig zou zijn van Panasonic. Het gaat daarbij onder meer om documenten gerelateerd aan de boekhouding van Panasonic en HR-afdeling. Het zou in totaal om 2,8 GB aan data gaan.

Panasonic wil tegenover TechCrunch niet bevestigen dat het om ransomware gaat, maar onkent dit ook niet. Ook wil het bedrijf niet melden of en zo ja welke gegevens zijn gestolen.