EPAM start Ukraine Assistance Fund en bouwt Rusland business af

12-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

EPAM start Ukraine Assistance Fund en bouwt Rusland business af

EPAM, een Amerikaanse leverancier van digitale platform engineering en software ontwikkeling, start het Ukraine Assistance Fund. EPAM bouwt verder zijn business in Rusland af. EPAM meldt in een 8-K-aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat het is begonnen met het beëindigen van zijn Russische activiteiten.

“Met meer dan 14.000 Oekraïense werknemers en velen op EPAM-locaties wereldwijd die hun oorsprong in Oekraïne hebben, hebben we een uitgebreid netwerk van meer dan 50.000 familieleden en vrienden die diep getroffen zijn door de crisis in Oekraïne. Onze persoonlijke connectie geeft ons een uniek perspectief op wat er echt nodig is op de grond. Onze klanten en partners hebben ons overstelpt met hun stortvloed aan steun en hun directe verzoeken om bij te dragen aan onze inspanningen om alle mensen in Oekraïne te helpen. Als reactie op dergelijke verzoeken en door gebruik te maken van onze inzichten en ons vermogen om ter plaatse te handelen, hebben we het EPAM Ukraine Assistance Fund opgerichtSamen met onze klanten en partners stellen we mensen en organisaties over de hele wereld in staat Oekraïne en de bevolking van Oekraïne te helpen”, aldus Arkadiy Dobkin, CEO & President, EPAM.

Het Assistance Fund werkt samen met Renaissance Charitable Foundation Inc., een door de overheid gesteunde liefdadigheids- en sponsororganisatie van door donateurs geadviseerde fondsen. Samen zullen we fiscaal aftrekbare liefdadigheidsdonaties inzamelen, beheren en distribueren naar gebieden met de meest dringende behoefte in de regio. 

EPAM maakte gebruik van zijn uitgebreide netwerk en voerde due diligence uit om geloofwaardige ontvangers van het Assistance Fund te identificeren, waaronder twee initiële 501(c) (3) openbare liefdadigheidsinstellingen: Leleka Foundation en Razom, Inc. De ondersteuning die door deze organisaties wordt geboden, omvat medische benodigdheden, veilige onderdak , warme maaltijden, hygiënebenodigdheden, vervoer naar veilige gebieden, counseling en andere humanitaire hulp. Naarmate de situatie evolueert, zal het fonds extra goede doelen als ontvangers toevoegen. 

Aanvullende informatie over het Hulpfonds en hoe u kunt doneren is te vinden op www.epam.com/support-ukraine .

Terug naar nieuws overzicht