Redactie - 11 april 2022

Acer schort activiteiten in Rusland op

Acer schort activiteiten in Rusland op image

Acer schort de activiteiten in Rusland op vanwege de invasie van het Russisch leger in Oekraïne. Dit meldt het Taiwanese computer- en elektronicabedrijf in een verklaring.

"Als gevolg van recente ontwikkelingen heeft Acer besloten om zijn activiteiten in Rusland op te schorten", zo meldt Acer.

Acer concentreert zich op de veiligheid van al zijn werknemers, waaronder voortdurende inspanningen om elk individu en hun families te helpen die door de huidige situatie worden getroffen, zo meldt het bedrijf.

Het kantoor in Rusland blijft open voor basisinformatie en servicedoeleinden, maar het ondersteunt geen verkooptransacties meer aldus een woordvoerder van Acer.

Sinds de invasie stopten Dell, HP en Apple de verkoop activiteiten in Rusland.

Eerder kreeg Acer een "F" in een rapport van de Yale School of Management omdat het "business as usual" blijft doen in Rusland. Volgens het rapport blijven andere tech bedrijven nog actief in Rusland, zoals het Israëlische beveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies en het in Hong Kong gevestigde Lenovo.

Bekijk het lijstje van bedrijven, waaronder tech leveranciers, die nog actief zijn in Rusland en Belarus (Wit-Rusland) op deze link.

Het Russich leger is betrokken bij het doden van burgers, er zijn massagraven gevonden. Verder vinden er verkrachtingen plaats. Er worden scholen en ziekenhuizen doelbewust vernietigd.