Mercedes-Benz opent Electric Software Hub

11-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Mercedes-Benz opent Electric Software Hub

Mercedes-Benz wil toonaangevend zijn op het gebied van zowel elektrisch rijden als voertuigsoftware. Om deze ontwikkeling te versnellen heeft het bedrijf ruim 200 miljoen euro geïnvesteerd in de Electric Software Hub in het Mercedes Technology Center (MTC) in Sindelfingen. Hiermee worden tal van software-, hardware-, systeemintegratie- en testfuncties onder één dak samengebracht. Met deze stap intensiveert Mercedes-Benz zijn benadering van cross-functionele samenwerking.

De Electric Software Hub versnelt de transformatie van Mercedes-Benz. Hier manifesteert zich een strategische pijler van het bedrijf: "Lead in electric drive and car software". Vanaf 2025 zullen alle nieuwe voertuigarchitecturen uitsluitend elektrisch zijn. Mercedes-Benz hanteert een holistische benadering met betrekking tot voertuigsoftware, variërend van fundamenteel onderzoek en ontwikkeling tot het coderen van software. Alleen al in Sindelfingen worden momenteel ongeveer 1.000 nieuwe banen gecreëerd voor softwareontwikkelaars. Er komen momenteel tot 2.000 extra banen bij in het wereldwijde R&D-netwerk. De Electric Software Hub brengt de twee belangrijkste strategische onderwerpen voor de toekomst van Mercedes-Benz samen en versterkt de rol van de locatie in Sindelfingen als centraal ontwikkelings- en kwalificatiecentrum. Hiervoor heeft het bedrijf ruim 200 miljoen euro geïnvesteerd.

"De Electric Software Hub is een epicentrum van ons onderzoek en ontwikkeling en tegelijkertijd nauw verbonden met de wereldwijde productielocaties. Hier worden belangrijke aspecten van de toekomst van Mercedes-Benz werkelijkheid - vooral ons eigen MB.OS-besturingssysteem. Auto's behoren over het algemeen tot de meest complexe producten. De hardware en software zijn ontkoppeld en moeten perfect samenwerken. Daar zorgen we voor in de Electric Software Hub. Het is onze software-integratiefabriek", zegt Markus Schäfer, lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer verantwoordelijk voor ontwikkeling en inkoop.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht