NetApp neemt Instaclustr over

08-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NetApp neemt Instaclustr over

NetApp maakt bekend een definitieve overeenkomst te hebben getekend voor de overname van Instaclustr. Instaclust is een platformprovider van volledig beheerde open-source database-, pipeline- en workflowapplicaties die als een service beschikbaar zijn.
 
Moderne cloudapplicaties zijn afhankelijk van een groeiende set basisdiensten, waaronder meerdere open-source databases, datapijplijnen en workflowoplossingen. Het efficiënt beheren van de groeiende complexiteit en operationele vereisten van deze applicaties en services voegt nieuwe uitdagingen toe aan de toch al overbelaste infrastructuur-, database- en operationele teams. Hierdoor nemen de kosten voor applicatie-integratie en -levering toe, wordt de levering van applicaties vertraagd en wordt de innovatie van applicaties beperkt.
 
"NetApp is al lange tijd toonaangevend op het gebied van oplossingen waarmee klanten applicaties kunnen gebruiken", zegt George Kurian, CEO van NetApp. "De overname van Instaclustr zal NetApp's gevestigde leiderschap in continue storage- en compute-optimalisatie combineren met Instaclustr's volledig beheerde database- en datapijplijnservices. Dit biedt mogelijkheden om klanten een Cloud Operations-platform te bieden dat de beste en meest geoptimaliseerde basis biedt voor hun applicaties in de publieke cloud en om-premise."

Platform voor CloudOps

De overname van Instaclustr bouwt voort op een reeks strategische overnames die NetApp heeft gedaan om een best-of-suite platform voor CloudOps te leveren. Denk hierbij aan de overnames van Spot, CloudCheckr, Data Mechanics, Fylamynt en nu Instaclustr. NetApp integreert de technologie van deze bedrijven in het platform Spot by NetApp. Dit is een platform voor applicaties in één cloud en in meerdere clouds, geleverd als een service in publieke en private clouds om klanten meer tegen lagere kosten en in minder tijd meer mogelijkheden te bieden.
 
"Datamanagementtechnologieplatformen zijn steeds belangrijker voor moderne ondernemingen, aangezien bedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om de ontwikkeling van toepassingen te versnellen om concurrentievoordeel te behalen. Instaclustr levert volledig beheerde open-source oplossingen die een hogere productiviteit en lagere kosten voor bedrijven betekenen," zegt Peter Lilley, CEO en mede-oprichter van Instaclustr. "De groei van Instaclustr is gedreven door het feit dat bedrijven gebruik willen maken van open-source databases, pipelines en workflowapplicaties zonder de nadelen van de complexiteit en kosten van het beheer en de exploitatie ervan. We zijn verheugd dat organisaties die applicaties bouwen voor hun multi-cloud en hybride cloud omgeving direct kunnen profiteren van Instaclustr's data PaaS-oplossingen in combinatie met NetApp en Spot by NetApp's infrastructuuroplossingen, terwijl de operationele lasten tot een minimum worden beperkt."

Digitaal transformeren in de cloud

"Nu bedrijven zich gedwongen voelen om te moderniseren en digitaal te transformeren in de cloud, moeten ze oplossingen implementeren die hen in staat stellen zich meer te richten op het snel bouwen en releasen van geavanceerde applicaties, waarbij ze minder uitgeven aan infrastructuurbeheer en operations", zegt Anthony Lye, Executive Vice President en General Manager, Public Cloud Services bij NetApp. "Instaclustr doet precies dat en zal een belangrijke aanvulling zijn op ons Spot by NetApp-portfolio. Het biedt een oplossing voor veelvoorkomende problemen zoals de complexiteit van de cloud, kostenoverschrijdingen, lock-in bij één leverancier en het gebrek aan interne technische middelen bij klanten. De overname betekent een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om applicatiegedreven platformen en infrastructuren te exploiteren."
 
"Vanuit een technologie- en productperspectief passen de krachtige infrastructuuroplossingen van NetApp perfect bij de data-layer-as-a-service oplossingen en diensten van Instaclustr", zegt Ben Bromhead, CTO en medeoprichter van Instaclustr. "Voor enterprise klanten die applicaties in de public cloud of on-prem exploiteren, zal het gecombineerde platform van NetApp en Instaclustr een ongeëvenaarde oplossing bieden om uitdagingen met de cloud te overwinnen en tegelijkertijd risico’s op vendor lock-in en de hoge kosten om diezelfde expertise intern op te bouwen en te onderhouden te elimineren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud