Wouter Hoeffnagel - 07 april 2022

AXEZ ICT Services maakt school locatie geschikt voor Oekraïense kinderen

AXEZ ICT Services maakt school locatie geschikt voor Oekraïense kinderen image

Een school is op maandag 4 april in Eindhoven geopend speciaal voor Oekraïense kinderen. Op verzoek van de gemeente Eindhoven is dit mogelijk gemaakt door SILFO (St Internationaal en lokaal funderend onderwijs) en AXEZ.

Er is gekozen om de Oekraïense kinderen bij elkaar op 1 locatie (basis- en voortgezet-) onderwijs te bieden, zodat broers en zussen en bekenden bij elkaar in de buurt kunnen blijven. AXEZ ICT Services heeft van SILFO het verzoek gekregen om binnen één week een oude locatie van de school weer volledig operationeel te maken. Op deze locatie krijgen sinds maandag 120 en uiteindelijk maximaal 600 leerlingen les uit het digitale lesprogramma dat in de Oekraïne beschikbaar was sinds Corona.

Oudere locatie snel operationeel maken

“AXEZ is preferred supplier van onze IT infrastructuur én de beheerder van grote delen van ons netwerk. Het is dus logisch dat wij hen vroegen om deze oudere locatie snel operationeel te maken en op te nemen in de complete infrastructuur. Het is hartverwarmend dat zij dit belangeloos hebben willen doen”, aldus Petra de Bruijn, lid van het College van Bestuur van het SILFO.

Barry van Beem, COO van AXEZ, vertelt: “Omdat wij het bestaande netwerk met 4 locaties, ruim 600 medewerkers en meer dan 4.000 leerlingen de afgelopen jaren hebben mogen moderniseren, was het goed mogelijk om snel een locatie toe te voegen. Met de apparatuur en beheersoftware van HPE Aruba en de ervaring van onze mensen was het mogelijk om binnen twee weken nadat wij er van hoorden en binnen 1 week na de ‘Go’ de locatie op te leveren. Ook HPE Aruba heeft daarbij waardevolle ondersteuning gegeven. Wij zijn blij dat we een wezenlijke bijdrage konden leveren”.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024