AMD breidt datacenter aanbod uit met overname van Pensando

04-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AMD breidt datacenter aanbod uit met overname van Pensando

AMD heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd om Pensando over te nemen voor ongeveer 1,9 miljard dollar, vóór werkkapitaal en andere aanpassingen. Pensando's platform voor gedistribueerde services omvat een krachtige, volledig programmeerbare pakketprocessor en een uitgebreide softwarestack die netwerken, beveiliging, opslag en andere services voor cloud-, enterprise- en edge-applicaties versnellen.

"Om een toonaangevend datacenter te bouwen met de beste prestaties, beveiliging, flexibiliteit en de laagste totale eigendomskosten, is een breed scala aan computerengines nodig", zegt Dr. Lisa Su, AMD-voorzitter en CEO.

“Alle grote cloud- en OEM-klanten hebben EPYC-processors gebruikt om hun datacenteraanbod aan te drijven. Met onze overname van Pensando voegen we vandaag een toonaangevend platform voor gedistribueerde services toe aan onze krachtige CPU, GPU, FPGA en adaptieve SoC-portfolio. Het Pensando-team brengt expertise van wereldklasse en een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie op chip-, software- en platformniveau, wat ons vermogen om leiderschapsoplossingen te bieden voor onze cloud-, enterprise- en edge-klanten uitbreidt”, aldus Su.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters