PA Consulting ondersteunt talent uit kansarme groepen met stichting

05-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PA Consulting ondersteunt talent uit kansarme groepen met stichting

PA Consulting (PA) richt de PA Foundation op. Het doel van de stichting is toegang creëren tot kwaliteitsonderwijs en loopbaanmogelijkheden – met name in bèta-gebieden –  en barrières weg te nemen voor talent uit kansarme groepen. De PA Foundation gaat subsidies verstrekken aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties. Ook zetten PA-medewerkers hun vaardigheden en ervaring in samenwerking met de Foundation in als vrijwilliger.

PA voorziet de nieuwe stichting daarvoor van permanente financiële steun. Ook treedt het consultancybedrijf op als partner om schenkingen aan liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties te combineren met de vaardigheden en ervaring van zijn werknemers. PA heeft mede dankzij steun van medewerkers en sponsors ruim € 10 miljoen toegezegd aan de PA Foundation. Dit wordt de komende vijf jaar verdeeld over projecten onder leiding van zijn eigen gemeenschappen.

De doelen voor het eerste jaar:

  • Ruim € 1,1 miljoen aan financiering verstrekken aan wereldwijde initiatieven
  • Samenwerken met PA om 10.000 uur aan pro bono werk te verrichten voor zijn non-profit partners en begunstigden
  • Meer dan 1.000 mensen uit kansarme groepen bereiken om hun vaardigheden en loopbaanvooruitzichten te verbeteren

Bestuursorganisatie

De PA Foundation wordt geleid door een raad van bestuur die bestaat uit onafhankelijke trustees en huidige PA-medewerkers. Anita Chandraker is benoemd tot onafhankelijk voorzitter. Zij is een voormalig PA-partner en bestuurslid. Tijdens haar 30-jarige carrière bij PA adviseerde zij klanten over strategische, technologische en digitale initiatieven. Zij was een van de drijvende krachten achter PA’s Raspberry Pi-wedstrijd, die schoolkinderen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitdaagt om met behulp van de kleine Raspberry Pi-computer innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te ontwikkelen. Tevens is zij trustee van de Fairtrade Foundation.

Martin Tillisch, lid van de adviesraad voor Fintech en voormalig PA-partner, is eveneens aangesteld als onafhankelijk trustee. In de komende weken worden nog meer onafhankelijke trustees benoemd. Andere trustees zijn Jo Scarlett, CMO bij PA, Kully Janjuah, Group Company Secretary bij PA, en Jason Robson, PA Partner voor defensie, veiligheid en publieke sector.

Vindingrijkheid tot leven te brengen

Ken Toombs, CEO bij PA: “Onze missie om vindingrijkheid tot leven te brengen is de rode draad in alles wat we doen: het werk voor onze klanten, hoe we met onze medewerkers omgaan en hoe we teruggeven aan de maatschappij. Ik ben ongelooflijk trots op de energie en het verlangen van onze mensen om positieve en blijvende verandering te realiseren. De PA Foundation versterkt onze slagkracht om kansarme groepen te ondersteunen en de leiders van morgen te ontwikkelen en te inspireren.”

Anita Chandraker, voorzitter van de PA Foundation: “Het is een voorrecht om met PA samen te werken aan onze gezamenlijke doelstelling om kansarme groepen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen en hun potentieel te verwezenlijken. We zijn dankbaar voor de steun van PA. Hierdoor kan de PA Foundation verder bouwen op het enorm waardevolle werk dat PA verricht en samenwerken met zijn medewerkers, die hun diepgaande technische vaardigheden en ervaring aanwenden om de volgende generatie te ontwikkelen en te inspireren voor een bevredigende loopbaan.”

Terug naar nieuws overzicht