Op welke manier trek je nieuwe klanten aan?

04-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Op welke manier trek je nieuwe klanten aan?

Het internet is een plek waar je als bedrijf gevonden wilt worden en toekomstige klanten kennis kunt laten maken met jouw producten of diensten. Het is van belang dat je daarom goed vindbaar bent, maar op welke manier doe je dat en welke mogelijkheden zijn er. In deze blog gaan we het hebben over de vindbaarheid van je website.

Manieren

Eén van deze manieren is door middel van SEO. SEO is het Engelse woord voor zoekmachine optimalisatie. Door middel van de juiste zoekwoorden te koppelen aan jouw website, kom je hoger op Google terecht. Met als resultaat dat klanten wanneer ze op een relevant zoekwoord zoeken ze op jouw website terecht komen doordat jouw website bovenaan in Google staat. Hierdoor zal jouw website meer bezoekers trekken vergeleken met de concurrent. Naast SEO heb je ook SEA, wat staat voor Search Engine Advertising. Het verschil tussen deze twee is dat bij SEA door middel van betaalde advertenties een hogere positie in Google wordt verkregen. Je komt door middel van een advertentie bovenaan in Google te staan. Hiervoor betaal je voor iedere klik die via deze link op je website is gekomen. Het nadeel van SEA is dat het een korte investering is en weinig doet voor op de langere termijn.

Investeren

Een goede investering voor je bedrijf en website is SEO. Dit biedt op de langere termijn veel meer kansen. Het is wel een blijvend proces waar je constant tijd en energie in moet investeren. Een oplossing hiervoor is om zoekmachine optimalisatie uit te besteden, waarbij een extern bureau zich bezig houdt met de vindbaarheid van jouw website. Hierdoor kun jij je tijd en energie besteden in andere aspecten van je bedrijf. Maar wat wordt er precies gedaan om de vindbaarheid van je bedrijf te verbeteren?

De werking

Een extern bedrijf gaat via drie pijlers kijken naar jouw website. Er wordt gekeken naar de inhoud en de daarbij horende on- of off-page van jouw website. Daar vanuit wordt er samen een strategie besproken en doelstelling geformuleerd. Daarna kan het bedrijf aan de slag gaan en zul je na een aantal weken of maanden al resultaat zien. Zoals gezegd is SEO een investering op de lange termijn, waardoor het soms enige tijd kan duren voordat er resultaat is te zien.
 
Door internet is de vindbaarheid nog belangrijker geworden voor bedrijven, maar dit kost veel tijd en energie om dit op de juiste manier te doen. Een goede investering hiervoor is om dit uit te besteden bij een externe bedrijf. Door samen de doelstelling te formuleren kan het bedrijf aan de slag gaan, ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar wordt en topposities binnen Google bereikt.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht