Startupbootcamp op zoek naar beste impact startups

04-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Startupbootcamp op zoek naar beste impact startups

De wereldwijde accelerator Startupbootcamp kondigt aan dat haar Sustainability Accelerator nu openstaat voor aanmeldingen. De inschrijving sluit op 1Startupbootcamp Sustainability zal visionaire ondernemers in contact brengen met impact investeerders, duurzame bedrijven, hun directeuren en ervaren mentoren om acceleratieproces van hun startup te versnellen en de kansen op succes in elke stap te maximaliseren - van idee tot exit.

Het programma nodigt kandidaten uit een breed spectrum van industrieën uit, met name die startups en scale-ups die bijdragen aan drie belangrijke aandachtsgebieden rond duurzaamheid:

Welvaart en sociale inclusie

Op een duurzame manier goederen en diensten produceren

De wereld op een schone manier van energie voorzien

Geselecteerde startups krijgen toegang tot een accelerator van drie maanden. Het omvat ondersteuning voor het opbouwen van de bereidheid van investeerders, introducties bij investeerders en strategische partners om hun commerciële versnelling te stimuleren en levenslange ondersteuning om hun groeitraject na het programma te behouden.

Bovendien ontvangt elke deelnemer aan het programma een initiële investering van € 15.000,- evenals toegang tot een wereldwijd netwerk van mentoren, investeerders, durfkapitalisten en business angels om ook commercieel te versnellen.

In de komende vijf jaar zijn beleggers over de hele wereld van plan hun ESG-activa te verdubbelen. Dat is niet verwonderlijk aangezien duurzame bedrijven betere operationele prestaties hebben, lagere schulden en op de middellange en lange termijn beter presteren dan de markt. Startupbootcamp draagt bij aan die doelen door de kans op succes van impact startups te maximaliseren.

Fleur Engelberts, programmadirecteur van Startupbootcamp Sustainability: “De voortgang van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling gaat veel te traag. Om dit tempo te versnellen en een duurzaam sociaal en economisch systeem te creëren, zijn visionaire ondernemers en impact investeerders essentieel. De Startupbootcamp Sustainability Accelerator heeft als doel om die ondernemers en investeerders te verbinden en het behalen van de SDG's te vergroten. We moeten samen innoveren om impact te maken, nu en voor toekomstige generaties!”

Terug naar nieuws overzicht