Witold Kepinski - 04 april 2022

Palo Alto Networks lanceert Next-Generation Firewall Service voor AWS

Palo Alto Networks lanceert Next-Generation Firewall Service voor AWS image

Palo Alto Networks, speler netwerkfirewalls, kondigt aan dat het gaat samenwerken met Amazon Web Services om de nieuwe Palo Alto Networks NGFW voor AWS te onthullen – een beheerde Next-Generation Firewall (NGFW)-service die is ontworpen om de beveiliging van AWS-implementaties eenvoudiger te maken. Hierdoor kunnen organisaties op een manier hun innovatietempo versnellen, aldus de twee partners.

Cloud NGFW voor AWS, exclusief beschikbaar op AWS, brengt de beveiliging van Palo Alto Networks in slechts een paar klikken naar de cloudimplementaties van organisaties. Cloud NGFW voor AWS erkent dat klanten hun tijd en middelen willen besteden aan het bouwen van applicaties en het managen van hun bedrijf. Niet aan het beheren van de cloud-netwerkbeveiligingsinfrastructuur. Cloud NGFW voor AWS verschuift de operationele verantwoordelijkheid, inclusief implementatie, onderhoud, beschikbaarheid en schaal, naar Palo Alto Networks.

“Een belangrijke reden dat bedrijven de cloud hebben omarmd, is dat ze zich willen concentreren op hun kerncompetenties. Andere taken zoals infrastructuur en onderliggende services laten ze liever over aan experts zoals AWS. De native AWS-ervaring en de verspreiding van AWS-native services hebben deze organisaties de tools gegeven die ze nodig hadden om de cloud te omarmen”, zegt Anand Oswal, senior vice president Network Security bij Palo Alto Networks. “Nu cyberaanvallen steeds vaker voorkomen en geavanceerder worden, zoeken organisaties naar netwerkbeveiliging die net zo eenvoudig te implementeren is als andere native AWS-services. We zijn verheugd om samen te werken met AWS om de eersteklas beveiliging waar we bekend om staan te combineren met de ervaring van wereldklasse die mensen van AWS gewend zijn.”

"We hebben van klanten gehoord dat veiligheid en eenvoud twee van de belangrijkste redenen zijn om voor AWS te kiezen", zegt Stephen Orban, vice president, AWS Marketplace and Control Services bij AWS. "Het afgelopen jaar hebben we nauw samengewerkt met Palo Alto Networks om gezamenlijk een best-in-class cloud-native netwerkbeveiligingsoplossing te ontwikkelen die klanten helpt hun innovatietempo te versnellen."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024