Wouter Hoeffnagel - 04 april 2022

Dell vernieuwt Latitude 5000-serie met oog op duurzaamheid

Dell vernieuwt Latitude 5000-serie met oog op duurzaamheid image

Dell Technologies introduceert vooruitlopend op Earth Day nieuwe producten en duurzame materialen, waaronder de Latitude 5000-serie. Hiermee wil Dell bijdragen aan de aanpak van het groeiende problemen rondom afval en natuurlijke hulpbronnen.

De nieuwe producten en materialen zijn onderdeel van Dell's recente Concept Luna, een project dat revolutionaire ontwerpideeën verkent om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen en nog meer circulaire materialen te blijven gebruiken. Hiermee zet Dell zich in voor het behalen van zijn duurzaamheidsdoelstellingen, terwijl het klanten meer duurzame keuzes biedt.

Gerecyclede en hernieuwbare materialen

De Latitude 5000-serie is de meest verkochte pc van Dell. De reeks is vernieuwd met onder meer nieuwe duurzaamheidsfuncties. Voor de nieuwste Latitude 5000-serie zijn meer bewuste ontwerpkeuzes gemaakt om het gebruik van gerecyclede en hernieuwbare materialen te vergroten. Zo is de laptop-cover gemaakt van 71% recyclebare en hernieuwbare materialen, waaronder tree-based bioplastic upcycled uit de papierindustrie (21%), teruggewonnen koolstofvezel (20%) en post-consumer gerecycled plastic (30%). De cover is een van de zwaarste delen van het apparaat en heeft daarmee een relatief grote impact op de duurzaamheid.

De basis van het systeem is gemaakt van teruggewonnen koolstofvezel (20%) en nieuwe bio-based rubberen voetjes gemaakt van ricinusolie (39%). Dit hernieuwbare materiaal vermindert de afhankelijkheid van op aardolie-gebaseerde materialen.

Ocean-bound plastic

Met de Latitude 5000-serie breidt Dell ook het gebruik van ocean-bound plastic uit van verpakkingen naar producten. De Latitude 5000-serie is voorzien van ocean-bound plastic in de ventilatorbehuizing (28%). Om het product te beschermen, wordt de Latitude 5000-serie geleverd in verpakkingen die gemaakt zijn van 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen – die allemaal ook nog 100% recyclebaar zijn.

Meer informatie is hier beschikbaar.