Rita Tenan versterkt Tableau als Area Vice President, Public Sector, EMEA

Rita Tenan

03-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Rita Tenan versterkt Tableau als Area Vice President, Public Sector, EMEA

Tableau, een analyseplatform dat deel uitmaakt van Salesforce, benoemt voormalig Senior Director bij Microsoft Rita Tenan (foto) als Area Vice President Public Sector EMEA. In deze rol is Rita verantwoordelijk voor het leiden van het regionale team voor de publieke sector bij Tableau, en het uitrusten van maatschappelijke organisaties met tools om hun data beter te gebruiken en te begrijpen. Rita brengt meer dan 10 jaar ervaring bij Microsoft mee als expert in het stimuleren van groei-initiatieven en het managen van duurzame bedrijfsontwikkeling.

"We zijn verheugd Rita te verwelkomen in de Tableau-familie”, zegt Dan Pell, SVP, Tableau EMEA. “Haar ervaring in de publieke sector in combinatie met haar trackrecord in het managen van teams om duurzame groei te stimuleren, maakt haar de perfecte match voor onze organisatie. Het is zo belangrijk om de publieke sector te ondersteunen zodat maatschappelijke organisaties beter begrijpen wat er gebeurt en daadkrachtig kunnen optreden. Rita zal ervoor zorgen dat de publieke sector data kan blijven gebruiken als strategisch middel en zal een drijvende kracht zijn die ervoor zorgt dat frontlinieteams over de informatie beschikken die ze nodig hebben om resoluut op te treden."

Klanten in publieke sector ondersteunen

Tableau ondersteunt al langer klanten in de publieke sector in EMEA. Het bedrijf ziet de benoeming van Tenan Area Vice President voor de regio als de volgende stap in hun toewijding aan de sector.

“Het is een absoluut voorrecht om onderdeel te worden van een bedrijf dat een iconisch merk heeft opgebouwd met innovatie, klantbehoeften en transformatieve resultaten als kern. Tableau stelt de publieke sector in staat om snel verbinding te maken met al hun data en gemakkelijk relevante, doelgerichte inzichten te verkrijgen, zodat ze hun belanghebbenden het beste van dienst kunnen zijn.” zei Tenan. "Ik kan niet wachten om mezelf onder te dompelen in de community en om samen te werken met het getalenteerde Tableau-team, terwijl we technologie blijven gebruiken om overheden in de verschillende regio’s te om helpen met krachtige oplossingen een verschil te maken."

Tenan is afgestudeerd aan de Ecole de Commerce met meerdere graden in International Business Management voordat ze haar carrière begon bij business intelligence-bedrijf Fisher International waar ze verantwoordelijk was voor mainframe- en beveiligingsoplossingen in EMEA. Daarna werkte ze voor softwarebedrijf Dynasoft, waar ze de verkoop leidde voor Centraal- en Zuid-Europa. In haar volgende rol zat Tenan in de Raad van Bestuur van Unisys, als vice-president die leiding gaf aan de Italiaanse dienstenpraktijk. Rita's diverse en uitgebreide ervaring leverde haar een reeks senior functies op bij Microsoft - aanvankelijk werkzaam als Public Sector Director in Italië, daarna als leider van het EMEA Government Industry-team en uiteindelijk als Senior Director van het Strategic Partnership Team in de regio.

Terug naar nieuws overzicht