Fungible DPU geeft datacenter nieuw elan

Eric Hayes, CEO Fungible

30-03-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Fungible DPU geeft datacenter nieuw elan

De startup Fungible heeft met zijn DPU (Data Processing Unit) als eerste aanbieder een schaalbare oplossing voor NVMe over TC/IP. Dankzij de DPU kunnen CPU, GPU en flashstorage via Ethernet onderling data uitwisselen. Het lijkt niet zo spectaculair, maar deze ontwikkeling is nodig om het hele datacentrum flexibeler te maken waardoor de dynamische aanpassing van de configuratie op de toepassingen eenvoudiger wordt.

CEO Eric Hayes: “De dynamische opzet van ons concept maakt het mogelijk alle resources bare metal te gebruiken en daarmee de efficiency te verhogen. Doordat de componenten op ethernet-niveau samenwerken, ontlast de nieuwe DPU-architectuur het netwerk van het datacentrum. Alle data blijven binnen het systeem en hoeft niet tussen netwerkelementen uitgewisseld te worden. Silo’s voor specifieke toepassingen kunnen hiermee vervallen.” Door deze technologische ontwikkeling kunnen dedicated servers voor storage in het datacentrum gaan vervallen. Het sluit een tijdperk af dat gekenmerkt werd door monolithische ontwerpen van datacentra.

CEO Eric Hayes: “De Fungible DPU is uitgevonden om de grootste inefficiënties in scale-out datacenters aan te pakken. Er komt een einde aan de inefficiënte uitvoering van datacentrische berekeningen binnen server nodes en de inefficiënte uitwisseling van data tussen server nodes. Een bijkomend voordeel is dat de betrouwbaarheid en veiligheid verhoogd worden.” Door gebruik te maken van deze nieuwe uitvinding, maakt Fungible een high-performance, schaalbare hypergedisaggregeerde infrastructuur mogelijk - een infrastructuur die echt kan voldoen aan de roep van het datacentrische tijdperk. Het is een volgende fase van HCI.

Fungible levert een complete oplossing uiteenlopend van dedicated chips tot bare metal virtuele datacentercompositiesoftware. Het portfolio omvat dus de Fungible DPU-silicium, het FunOS-besturingssysteem, infrastructuursoftware ingebed in de control laag compleet met host drivers en agents.

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht