Alkira richt zich nu ook op de Nederlandse markt

29-03-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Alkira richt zich nu ook op de Nederlandse markt

Het in San Jose gevestigde Amerikaanse bedrijf Alkira heeft de strategische keuze gemaakt om de Nederlandse markt aan te boren. We spraken met Paul Couturier, Senior Vice President International, over het product (Cloud Network as-a-Service) en de aanpak om Nederlandse ondernemers tot dienst te zijn. Alkira heeft met zijn op cloud-technologie gebaseerde Infrastructure as a Service (IaaS) alle diensten in huis om bedrijfsentiteiten met een gedistribueerde infrastructuur aan elkaar te koppelen.

Paul Couturier: “Op dit moment zijn veel bedrijven aan het consolideren. Wordt een nieuwe onderneming ingelijfd, dan moet de IT-infrastructuur van verschillende entiteiten gecombineerd worden. Dat kunnen on-premises datacentra zijn maar ook cloud-services gehost bij bijvoorbeeld Microsoft Azure, Amazon AWS, Oracle Cloud en Google CGP. Een proces om al deze omgevingen te migreren naar één entiteit is omslachtig, kost veel tijd en is onnodig kostbaar. Veel beter is het om waar mogelijk de bestaande infrastructuur in stand te laten en ze onderling te koppelen.” Precies op dat punt heeft Alkira met zijn Infrastructure as a Service een oplossing die eenvoudig en snel in te zetten is. Daarmee wordt de industriewens om provisioning van infrastructuur efficiënter te maken ingevuld. Om cloud infrastructuur te koppelen heeft Alkira in de cloud-omgevingen van Microsoft en Amazon servers (cloud exchange punten) geplaatst die de lijm vormen. De verbinding met die servers gaat via de bestaande koppelingen naar de cloud die er dus al zijn.

Met de Alkira-technologie kunnen ondernemingen binnen enkele minuten een wereldwijd high-speed netwerk opzetten dat gebruikers, sites, cloud workloads en SaaS-applicaties veilig met elkaar verbindt via een point-and-click interface. Dit biedt de elasticiteit en flexibiliteit waar de netwerkarchitecten om vragen om de zakelijke behoeften in het cloud-tijdperk te ondersteunen.

Channel partners worden de spil

Alkira is channel georiënteerd en bouwt momenteel een potentieel aan channelpartners op die dat in Europa, en dus ook in Nederland, mogelijk gaan maken. Paul Couturier: "Relaties met resellers zijn van cruciaal belang. Alkira verkoopt cloud networking als een dienst. Wij helpen klanten een bedrijfsnetwerk in de cloud op te bouwen dat hun clouds, sites en gebruikers verenigt. Dat roept veel vragen op bij klanten, die een consultatieve relatie verwachten. We kijken uit naar de groei van Alkira's channel partners."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht