SAP is solidair met de bevolking van Oekraïne

29-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP is solidair met de bevolking van Oekraïne

SAP is en blijft solidair met de bevolking van Oekraïne, zo meldt het op haar website. "De onrechtvaardige oorlog van Rusland tegen Oekraïne is hartverscheurend in zijn wreedheid. Tegelijkertijd schendt het het fundamentele recht op vrijheid dat we delen met Oekraïne. We blijven bij onze toewijding aan Oekraïne door alle verkopen stop te zetten en de cloudactiviteiten in Rusland stop te zetten. We voeren internationale sancties volledig uit en bieden zowel technologie als humanitaire hulp."

SAP meldt:

"Op 2 maart stopten we alle verkopen in Rusland en daarna in Wit-Rusland. SAP voerde zonder uitzondering onmiddellijk alle internationale sancties uit en staat voortdurend in contact met regeringen om hun strategieën te ondersteunen om deze oorlog te beëindigen. We waarderen de vastberadenheid en vooruitziende blik waarmee regeringen overeenstemming hebben bereikt over gecoördineerde sancties. We verwelkomen ook de nieuwe internationale sancties die binnenkort van kracht worden.

Naast het implementeren van de sancties en het stopzetten van alle verkopen, hebben we onze cloudactiviteiten in Rusland actief stopgezet. We hebben vragen gekregen of SAP alle bestaande producten voor Russische klanten kan uitschakelen. Er zijn klanten in Rusland die hun SAP-producten hebben gekocht en geïnstalleerd voor gebruik op locatie, d.w.z. ze gebruiken ze in hun eigen interne IT-afdelingen. Deze producten kunnen blijven worden gebruikt, ongeacht de beslissing van SAP om geen ondersteuning of toezegging te doen.

Om tegemoet te komen aan de humanitaire behoeften van vluchtelingen ter plaatse, gebruiken we onze technologie om multinationale organisaties te ondersteunen met een reeks hulpverleningsinspanningen. Een focus ligt op het verzekeren van de bevoorrading van hulporganisaties en medisch personeel. Op 9 maart hebben we leveranciers in het SAP Business Network de mogelijkheid geboden om humanitaire hulp te bieden; ongeveer 1.500 hebben dit al gedaan. We ondersteunen de Oekraïense regering ook bij het bestellen van benodigdheden voor ziekenhuizen, zodat ze zo snel en gemakkelijk mogelijk kunnen worden voorzien van de broodnodige apparatuur.

Technologie is slechts een van de tools die we bieden. Het totale bedrag aan donaties van SAP en medewerkers heeft de 3 miljoen euro overschreden en groeit nog steeds. Meer dan 4.000 medewerkers hebben de vluchtelingen huisvesting en andere hulp aangeboden. We bieden ook SAP-kantoorruimte om donaties zoals medicijnen en voedsel op te slaan.

We staan verenigd met de wereldgemeenschap in alle inspanningen om een einde te maken aan deze onrechtvaardige oorlog in Oekraïne en we blijven er alles aan doen om de vrede te herstellen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud