IBM kondigt nieuwe AIOps oplossingen aan

30-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM kondigt nieuwe AIOps oplossingen aan

IBM heeft nieuwe oplossingen aangekondigd met IT-beheersoftwarebedrijf Flexera en IBM Turbonomic Application Resource Management (ARM ) om organisaties te helpen automatisering te gebruiken om IT-activabeheer te stroomlijnen . De nieuwe oplossingen zijn bedoeld om bedrijven te helpen de kosten te verlagen en de steeds complexere taken van naleving en optimalisatie van softwarelicenties te automatiseren.

IT-bedrijfsleiders hebben gemeld dat IT-activabeheer een complexe, dure en tijdrovende taak is geworden voor ondernemingen, aangezien ze een hybride, multi-cloudstrategie blijven toepassen met software en applicaties die in openbare, private en on-premises omgevingen worden uitgevoerd. Uit een Flexera-onderzoek bleek dat 34 procent van een typisch IT-uitgavenbudget aan software en SaaS-applicaties wordt besteed, maar toch geeft bijna de helft van de respondenten aan dat ze zich moeten concentreren op het beter beheren van deze producten en het verbeteren van de terugwinning van onderbenutte of ongebruikte producten. Hierdoor kunnen ondernemingen aanzienlijke kostenboetes oplopen als wordt vastgesteld dat licenties niet in overeenstemming zijn of als middelen te veel of te weinig worden gebruikt.

De uitdaging wordt nog verergerd door de kloof in vaardigheden waarmee veel ondernemingen worden geconfronteerd. Volgens Gartner noemden IT-managers de beschikbaarheid van talent als de belangrijkste risicofactor voor de acceptatie van de meeste IT-automatiseringstechnologieën (75%). Bedrijven hebben IT-expertise nodig om automatiseringstechnologieën te beheren.

Om organisaties te helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben IBM en Flexera integraties ontwikkeld met Turbonomic ARM en Flexera One om hun IT-domein te visualiseren, van on-premises tot SaaS tot cloud. Bedrijven kunnen vervolgens de handmatige taken van softwarelicenties en optimalisatie van resources automatiseren. Turbonomic ARM is ontworpen om de prestaties en het beheer van applicaties continu te bewaken en te helpen verbeteren door applicaties in hybride en multi-cloudomgevingen dynamisch te resourcen om de kosten te verlagen. De combinatie van Turbonomic ARM in combinatie met softwarelicentiegegevens, gebruiksgegevens en inzichten van Flexera One, is ontworpen om bedrijven te helpen het risico op boetes als gevolg van niet-naleving van software te verminderen om onverwachte facturen te minimaliseren, aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud