Nasuni krijgt kapitaal voor uitbouw data storage aanbod

29-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nasuni krijgt kapitaal voor uitbouw data storage aanbod

Nasuni, speler in bestandsdataservices, heeft een aandeleninvestering van 60 miljoen dollar aangekondigd door de nieuwe investeerder Sixth Street Growth, het groei-investeringsplatform van de wereldwijde investeringsmaatschappij Sixth Street, die ook zal toetreden tot het bestuur van Nasuni.

De waardering weerspiegelt een aanzienlijke stijging ten opzichte van de vorige kapitaalverhoging van het bedrijf die 18 maanden geleden werd afgesloten. Deze snelle uitbreiding is een reactie op de versnelde vraag naar het bestandsgegevensplatform en naarmate organisaties workloads snel naar cloudomgevingen verplaatsen om de voordelen te realiseren voor grotere schaal, superieure rendabiliteit en verhoogde beveiliging tegen steeds toenemende cyberdreigingen.

Dit is de vierde financieringsronde die Nasuni de afgelopen vijf jaar heeft opgehaald, waarin ze in totaal $ 148 miljoen hebben opgehaald. Met deze financiering heeft Nasuni nu ongeveer $ 100 miljoen in contanten op de balans staan. De nieuwe investering zal worden gebruikt om de aanhoudende groei en uitbreiding van Nasuni's File Data Services te stimuleren, aangezien het bedrijf investeert in innovatie, internationale expansie en mogelijke strategische acquisities.

"De ongekende gebeurtenissen van de afgelopen 24 maanden hebben de generatie-cloudtransformatie voor bedrijven en de toenemende waarde van data versneld", zegt Paul Flanagan, CEO van Nasuni. “Cybersecurity-bedreigingen zoals ransomware dwingen bedrijven om anders na te denken over hun data-infrastructuur. Nasuni was bijna tien jaar geleden pionier in de categorie cloudgebaseerde bestandsgegevensservices en liep voorop bij het definiëren van de architectuur, het bedrijfsmodel en de gebruikerservaring. Deze investering en onze voortdurende, snelle groei zijn een bevestiging van onze visie.”

 

Terug naar nieuws overzicht