Wie neemt de Security Innovator of the Year Award mee naar huis?

29-03-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie neemt de Security Innovator of the Year Award mee naar huis?

De Dutch IT-channel Award voor Security Innovator of the Year is de beloning voor een securitytoepassing waarmee data van klanten optimaal beschermd is. Vorig jaar won Veeam, met een eervolle vermelding voor Kaspersky. Ook ESET, de winnaar in 2017 en 2018, kreeg in 2020 zo'n blijk van waardering.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Datto is een Amerikaanse leverancier van complete dataprotectie-, recovery- en business continuity-oplossingen, met sinds 2017 een Nederlandse vestiging aan de Barbara Strozzilaan in Amsterdam. De oplossingen van Datto, geleverd via een geïntegreerd cloudplatform, zorgen voor cyber resilience (weerbaarheid) en ondersteunen een wereldwijd ecosysteem van meer dan een miljoen partners, vooral managed service providers (MSP's). Van proactieve dynamische opsporing en preventie tot een snel en flexibel herstel na cyberincidenten; de oplossingen van Datto voorkomen kostbare downtime en gegevensverlies in servers, virtuele machines, cloudtoepassingen, of waar gegevens zich ook bevinden. Datto debuteert als genomineerde in deze categorie.

ESET speelt in op de groeiende behoefte van IT-partners en eindgebruikers om ondanks een groot tekort aan IT-securityspecialisten toch méér te investeren in de veiligheid van IT-netwerken. Het Slowaakse bedrijf, in Nederland gevestigd in Sliedrecht, bundelt lokale aanwezigheid met internationale kennis. ESET is niet alleen leverancier van cyber securitysoftware, maar bovendien altijd in de buurt om IT-partners bij te staan. Met het nieuwe servicesportfolio Premium Support en Detection & Response, waarin lokaal geleverde expertise wordt gecombineerd met de technologie en de dreigingsinformatie van ESET wereldwijd, stelt de leverancier IT-dienstverleners in staat om het hoofd te bieden aan talloze beveiligingsuitdagingen, zonder zelf te hoeven investeren.

G DATA CyberDefense breidde zijn security awareness trainingen in 2021 uit met een module voor phishing simulatie. Om medewerkers te confronteren met het gevaar van frauduleuze e-mails en tegelijk de beveiliging van hun organisatie te checken, krijgen zij als test een of meerdere e-mails met kwaadaardige links toegestuurd. Zo leren medewerkers de belangrijkste kenmerken van phishing herkennen, ontstaat een beeld van het cyberbewustzijn in een organisatie en wordt duidelijk bij welke medewerkers een gedragsverandering nodig is. De simulatie is eenvoudig op te zetten, geschikt voor verschillende kennisniveaus en zowel los als in abonnementsvorm verkrijgbaar via partners en de website van het Duitse softwarebedrijf.

KnowBe4 werd in 2010 opgericht door de Nederlands-Amerikaanse beveiligingsexpert Stu Sjouwerman. Het bedrijf richtte zich als een van de eerste organisaties volledig op de menselijke factor in cyber security. KnowBe4 groeide uit tot marktleider in 'menselijke firewalls' en is wereldwijd koploper met trainingen voor security awareness en phishing simulaties. Met een hypermodern en bovendien steeds vernieuwend educatieplatform maakt KnowBe4 organisaties bewust van gevaren als ransomware, CEO-fraude en andere social engineering tactieken. Vooral het gevaar van phishing e-mails – belangrijke tools voor cybercriminelen – is nog altijd levensgroot, waarschuwt KnowBe4, dat AI en machine learning gebruikt om trainingen optimaal op gebruikers te laten aansluiten.

SentinelOne is een cyber securitybedrijf uit Californië dat ook in Nederland voor bedrijven klaar staat. In een markt waarin security teams steeds meer moeten doen met steeds schaarser personeel, bestaat grote behoefte aan één 'lichtgewicht' oplossing die autonoom en automatisch zaken als detectie, preventie, respons en remediation aanpakt, vinden ze bij SentinelOne. De securityoplossing van SentinelOne gebruikt AI en machine learning, en werkt met telemetrische data en behavioral scanning. De oplossing ziet realtime of een activiteit goed- of kwaadwillend is, reageert zonder menselijk ingrijpen direct op een dreiging, zet bij een aanval endpoints in quarantaine en herstelt een werkplek gelijk naar de situatie daarvoor.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards