RapidAPI krijgt kapitaal voor uitbouw API Hub

25-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

RapidAPI krijgt kapitaal voor uitbouw API Hub

RapidAPI, leverancier van 's werelds grootste API Hub waarmee miljoenen ontwikkelaars en ondernemingen duizenden API's kunnen vinden, verbinden en beheren, heeft vandaag aangekondigd dat het 150 miljoen dollar heeft opgehaald in Series D-financiering tegen een waardering van 1 miljard dollar.

De ronde werd geleid door de nieuwe investeerder SoftBank Vision Fund 2, met deelname van Qumra, en veel van de bestaande investeerders van het bedrijf, waaronder Andreessen Horowitz, M12 (Microsoft's Venture Fund), Viola Growth, Green Bay en Grove Ventures.

RapidAPI zal de investering gebruiken om zijn API Hub verder op te schalen en meer mogelijkheden toe te voegen om ontwikkelaars te helpen bij het maken van en samenwerken aan API's - na de release van API-testtools en de overname van API-ontwikkeltool Paw. RapidAPI is ook enorm geadopteerd door Global 2000-ondernemingen en zal de nieuwe financiering gebruiken om het klantenbestand uit te breiden door belangrijke bedrijfscapaciteiten uit te breiden, waaronder governance en management.

"De vraag naar digitale oplossingen en software-innovatie neemt snel toe, en zonder voldoende ontwikkelaars heeft de wereld API's nodig om software te blijven bouwen", zegt Nagraj Kashyap, Managing Partner bij SoftBank Investment Advisers. "Wij zijn van mening dat RapidAPI een cruciale rol speelt bij het ondersteunen van de API-economie en een indrukwekkende groei en uitvoering heeft laten zien om de acceptatie door ontwikkelaars en de levering van API's te versnellen. We zijn verheugd om samen te werken met Iddo en het team om hun missie te ondersteunen om moderne softwareontwikkeling te stimuleren."

Terug naar nieuws overzicht