Apple neemt fintech-startup Credit Kudos over

25-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Apple neemt fintech-startup Credit Kudos over

Apple neemt de Britse fintech-startup Credit Kudos over voor een bedrag van 150 miljoen dollar. Credit Kudos is gespecialiseerd in het dataminen van klantgegevens voor kredietcontroles.

Dit meldt CNBC op basis van bronnen. De overname zou eerder deze week zijn afgerond. De deal is echter nog niet officieel aangekondigd door Apple of Credit Kudos. Een woordvoerder van Apple meldt alleen tegen CNBC dat Apple van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijf koopt, en over het algemeen niet het doel hiervan of zijn plannen met zo'n bedrijf deelt. Credit Kudos wil niet reageren op de berichtgeving van CNBC.

Kredietwaardigheid controleren

Credit Kudos ontwikkelt software waarmee bankgegevens van klanten kunnen worden geanalyseerd. Financiële bedrijven kunnen deze software gebruiken om de kredietwaardigheid van klanten te controleren. Credit Kudos zou al sinds september gesprekken voeren over een mogelijke verkoop.

Apple is zelf al langer actief in de financiële sector met de betaaldienst Apple Pay. Deze dienst is sinds 2015 beschikbaar en stelt iPhone-gebruikers in staat te betalen met behulp van hun iPhone of Apple Watch. Het systeem werkt met behulp van NFC.

Terug naar nieuws overzicht