NVIDIA kondigt Hopper Architecture aan

24-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NVIDIA kondigt Hopper Architecture aan

Om de volgende golf van AI-datacenters aan te drijven, heeft NVIDIA zijn next-generation versnelde computerplatform met NVIDIA Hopper architectuur aangekondigd , waarmee het een prestatiesprong van orde van grootte biedt ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe architectuur, genoemd naar Grace Hopper, een baanbrekende Amerikaanse computerwetenschapper, volgt de NVIDIA Ampere-architectuur op, die twee jaar geleden werd gelanceerd.

Het bedrijf kondigde ook zijn eerste op Hopper gebaseerde GPU aan, de NVIDIA H100 , boordevol 80 miljard transistors. 'S Werelds grootste en krachtigste versneller, de H100 heeft baanbrekende functies zoals een revolutionaire Transformer Engine en een zeer schaalbare NVIDIA NVLink-interconnect voor het bevorderen van gigantische AI-taalmodellen, diepe aanbevelingssystemen, genomica en complexe digitale tweelingen.

"Datacenters worden AI-fabrieken - ze verwerken en verfijnen bergen gegevens om intelligentie te produceren", zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "NVIDIA H100 is de motor van 's werelds AI-infrastructuur die bedrijven gebruiken om hun AI-gedreven bedrijven te versnellen."

Terug naar nieuws overzicht